Διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Σπουδών – Εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου 2026

Συντονιστής: dsas

Απάντηση
dsas

Διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Σπουδών – Εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου 2026

Δημοσίευση από dsas »

Ενημερώνονται οι φοιτητές/τριες του Τμήματος που αναμένεται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2026 ότι μπορούν να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Σπουδών μετά τις 25/09/2026, ημερομηνία λήξης της εξεταστικής περιόδου.
Για την έκδοση του πιστοποιητικού, θα πρέπει:
1. Να ελέγξουν στην εφαρμογή UNI-STUDENT (https://uni-student.aegean.gr/) ότι έχουν καταχωριστεί όλοι οι βαθμοί των μαθημάτων τους.
2. Να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση στο email της Γραμματείας (dsas@sas.aegean.gr).

Υπεύθυνη Δήλωση για την οριστικοποίηση του βαθμού πτυχίου
Η Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr («Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης»). Στο κείμενο της δήλωσης θα πρέπει να αναγράφεται:
«Δηλώνω ότι επιθυμώ την οριστικοποίηση του βαθμού πτυχίου μου και την έκδοση Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Σπουδών.»

Υπεύθυνη Δήλωση με εξαίρεση μαθημάτων
Σε περίπτωση που έχουν εξεταστεί και επιπλέον μαθήματα, πέραν των απαιτούμενων για τη λήψη του πτυχίου, υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί η μη συνυπολόγισή τους στον βαθμό πτυχίου. Στην περίπτωση αυτή, το κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:
«Δηλώνω ότι επιθυμώ την οριστικοποίηση του βαθμού πτυχίου μου και την έκδοση Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Σπουδών. Παρακαλώ να μη συνυπολογιστούν στον βαθμό πτυχίου μου τα ακόλουθα μαθήματα:
1. ..............................................................
2. ..............................................................
3. ..............................................................»

Μετά την παραλαβή της Υπεύθυνης Δήλωσης, η Γραμματεία θα προβεί στον απαραίτητο έλεγχο, στην ανακήρυξη του/της φοιτητή/τριας και στην έκδοση του Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Σπουδών, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής.
Απάντηση