Στο επισυναπτόμενο έγγραφο θα βρείτε πληροφορίες για τα βιωματικά εργαστήρια για φοιτητές που ξεκινούν αύριο Τρίτη 11/3 στην αίθουσα του Συμβουλευτικού Σταθμού (αίθουσα Δήμητρα, 1ος όροφος σχ.κτιρίου Μεσαίου) στις 12.00-14.00.
Το πρώτο εργαστήριο με θέμα "Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου" έχει ως στόχο να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες/-ουσες την έννοια της φροντίδας εαυτού, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της ψυχικής ανθεκτικότητας, της δυνατότητάς μας δλδ να «ανακάμπτουμε» αλλά και να εξελισσόμαστε ακόμα και μέσα στις αντιξοότητες και στις στρεσογόνες συνθήκες που αναπόφευκτα θα βιώσουμε στην πορεία της ζωής μας.
«Πώς φροντίζω τον εαυτό μου;» «τί αποτελεί για μένα πράξη αυτοφροντίδας και πώς "κάνω χώρο" για ό,τι μου δίνει ενέργεια, νόημα και χαρά στην καθημερινότητά μου;»: Ερωτήματα, διλήμματα, προκλήσεις, που καθημερινά μας απασχολούν και μπορούν να βρουν χώρο και χρόνο να αναδυθούν, να συζητηθούν και να επανατοποθετηθούν στα πλαίσια του εργαστηρίου αυτού.
Το εργαστήριο θα αξιοποιήσει βιωματικές μεθόδους επεξεργασίας του
θέματος, όπως συζήτηση σε δυάδες, σε μικρές ομάδες και στην ολομέλεια.
Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η ψυχολόγος Βαγγελιώ Αμπαζή, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε.Σάμου "Φάρος"
1ο Βιωματικό εργαστήρι για φοιτητές "Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου"
Συντονιστής: dsas