CFA Institute Research Challenge

Ανακοινώσεις Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: tde_akad_gram, ekokolaki

Απάντηση
mstath
Δημοσιεύσεις: 574
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2007 13:55

CFA Institute Research Challenge

Δημοσίευση από mstath »

CFA Institute Research Challenge

Το CFA είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός χρηματοοικονομικής ανάλυσης διεθνώς. Διοργανώνει κάθε χρόνο ένα φοιτητικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια σ' όλο τον κόσμο. Κάθε πανεπιστήμιο συμμετέχει με μια ομάδα των 3-5 ατόμων.

Δουλειά της ομάδας είναι να ετοιμάσει ένα κείμενο χρηματοοικονομικής ανάλυσης το οποίο θα εξηγεί εάν η μετοχή μιας εταιρείας (που θα είναι κοινή για όλες τις ομάδες) είναι υπερτιμημένη ή υποτιμημένη και να ορίσουν μια "σωστή" τιμή για τη μετοχή. Η εργασία γράφεται και παρουσιάζεται στα Αγγλικά σε μια επιτροπή κριτών του CFA. H ομάδα με την καλύτερη εργασία συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και η νικήτρια από την Ευρώπη θα διαγωνιστεί με τις νικήτριες ομάδες από τις άλλες ηπείρους στον τελικό που πάντοτε γίνεται στις ΗΠΑ.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή σε όλους τους φοιτητές. Σημαντικά προσόντα για τους συμμετέχοντες είναι η πολύ γνώση χρηματοοικονομικής, η πολύ καλή γνώση αγγλικών και το ομαδικό πνεύμα.

Όποιος φοιτητής ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, να επικοινωνήσει άμεσα με τον Ανδρέα Ανδρικόπουλο (apa@aegean.gr).
Απάντηση