Εγκύκλιος Εγγραφών- Διαγραφών 2022

Ανακοινώσεις Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστής: tde_akad_gram

Απάντηση
ekokolaki
Δημοσιεύσεις: 1636
Εγγραφή: 23 Μαρ 2018 11:36

Εγκύκλιος Εγγραφών- Διαγραφών 2022

Δημοσίευση από ekokolaki »

«Διαδικασίες εγγραφής και αποστολή πινάκων εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής σε Τμήματα/Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αίτηση διαγραφής από προηγούμενο Τμήμα/Σχολή.»

• Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου/ας για οιονδήποτε λόγο (π.χ. μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή άλλο σπουδαίο λόγο εξαιτίας του οποίου δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή έως 09/09/2022), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του/της εισακτέου/ας, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.
Η εν λόγω εκπρόθεσμη αίτηση εγγραφής υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής (ήτοι έως και 24/10/2022)
Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος, ήτοι της Συνέλευσης.

• Στην παραπάνω περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας) είτε με ταχυδρομική αποστολή. Κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος και αιτούντος την εγγραφή, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής, στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει, είναι ακριβή και αληθή.
Τυχόν επιτυχόντες/ούσες, που δεν εγγράφηκαν ούτε με αυτή τη διαδικασία, χάνουν το ως άνω δικαίωμα εγγραφής.

• Σημειώνεται ότι οι επιτυχόντες/ούσες της ειδικής κατηγορίας πασχόντων από σοβαρές ασθένειες 2022, είτε ολοκλήρωσαν την ηλεκτρονική εγγραφή είτε θα εγγραφούν απευθείας στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 6 της Υ.Α. Φ.153/52642/Α5/10-05-2022 (Β΄2320), πρέπει, οι ίδιοι ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, να καταθέσουν στις Γραμματείες αυτοπροσώπως ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο σημείο 3 της εγκυκλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

• Ο ηλεκτρονικός πίνακας με τα στοιχεία των αιτούντων διαγραφή που αποστέλλεται στα Ιδρύματα, αντικαθιστά την αίτηση για διαγραφή που προσκόμιζαν οι φοιτητές/τριες στις Γραμματείες των Τμημάτων/Σχολών, προκειμένου να λάβουν τη βεβαίωση διαγραφής από τη Γραμματεία του προηγούμενου Τμήματος/Σχολής και να την παραδώσουν στη Γραμματεία του νέου Τμήματος/Σχολής. Συστήνεται η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των διαγραφών και η κοινοποίηση της βεβαίωσης διαγραφής στη Γραμματεία του νέου Τμήματος και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επιτυχόντα, από τη Γραμματεία του Τμήματος διαγραφής.

• Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία ο/η επιτυχών/ούσα δεν επιθυμεί τελικά την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας, δύναται πριν την έκδοση των βεβαιώσεων διαγραφής της προηγούμενης παραγράφου, να υποβάλει προς τη Γραμματεία του προηγούμενου Τμήματος ή Σχολής αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της διαγραφής που αιτήθηκε ηλεκτρονικά.
Στην περίπτωση των ήδη εγγεγραμμένων η εγγραφή τους τελεί υπό την αίρεση της διαγραφής τους από το προηγούμενο Τμήμα ή Σχολή.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος
Συνημμένα
Εγκύκλιος εγγραφών 2022.pdf
(851.03 KiB) Μεταφορτώθηκε 105 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων”