ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ_ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019-2020

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: chios_gram_kosm, sofb_gram, v.tsardakas, spsysde

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ_ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019-2020

Δημοσίευση από sofb_gram »

Με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου 2019-2020 και για την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιδιαίτερα των πρωτοετών φοιτητών/ριών, παρατίθενται οι φοιτητικές πολιτιστικές και αθλητικές Ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου. Όλες οι φοιτητικές Ομάδες είναι σε διαρκή αναζήτηση νέων μελών και κυρίως η μουσική μπάντα/συγκρότημα Vinyls και η Ομάδα Κατασκευών “Aegean Upcycle”. Επίσης, εκφράζεται ενδιαφέρον για δημιουργία Ομάδων παραδοσιακού χορού, pilates/stretching, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Ομάδες και τη δράση τους μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (www.aegean.gr)–“Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ” – “Φοιτητικές Ομάδες”.


Φοιτητική Θεατρική Ομάδα “Θ.Ο.ΠΑ.Χ.”
Η Φοιτητική Θεατρική Ομάδα, λειτουργώντας από το 2015 σαν εργαστήριο θεάτρου, ανεβάζει παραστάσεις και πραγματοποιεί δρώμενα πολλές φορές σε κοινές εκδηλώσεις ή σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Στις 17 Νοέμβρη 2019, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Ομάδα παρουσίασε το δρώμενο «Ανθρωποφύλακες”, αποσπάσματα από το ομότιτλο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση.
Μπορείτε να δείτε τις ημέρες και ώρες των συναντήσεων εργασίας της Θ.Ο.ΠΑ.Χ. στο αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” στο https://classrooms.chios.aegean.gr
Ε-mail: chios_theatriki@chios.aegean.gr

Κινηματογραφική Ομάδα “Cine-Aegean”
Η Κινηματογραφική Ομάδα “Cine-Aegean” δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία φοιτητών το Νοέμβριο του 2016. Έχει ως στόχο να προάγει τον πολιτισμό εντός του Πανεπιστημίου, μέσω της έβδομης τέχνης, προσπαθώντας μέσω των προβολών και των συζητήσεων να θίξει διάφορα κοινωνικά φαινόμενα. Προβολές ταινιών γίνονται σχεδόν κάθε Δευτέρα στο αμφιθέατρο "Γιάννης Καράλης", με είσοδο ελεύθερη και δωρεάν προσφορά ποπ-κορν και νερού. Οι προβολές αφορούν όλους όσους θέλουν αρχικά να διασκεδάσουν, αλλά και να συζητήσουν στο τέλος της προβολής πάνω στους προβληματισμούς που θέτει η ταινία. Τα μέλη της ομάδας συναντιούνται επίσης μία φορά την εβδομάδα στο αμφιθέατρο. Στις συναντήσεις επιλέγονται ταινίες, προγραμματίζονται αφιερώματα και σχεδιάζονται κοινές δράσεις με άλλες φοιτητικές ομάδες και φορείς της Χίου.
Μπορείτε να δείτε τις ημέρες και ώρες των συναντήσεων εργασίας της Cine-Aegean στο αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” στο https://classrooms.chios.aegean.gr
Ε-mail: cineaegean@aegean.gr
Facebook: https://www.facebook.com/CineAegean/
Instagram: https://www.instagram.com/cine_aegean/

Πανεπιστημιακή Περιβαλλοντική Ομάδα “Aegean Greeners”
Οι Aegean Greeners με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος οργάνωσαν το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020 καθαρισμούς στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου, στο χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, στον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Κουντουριώτου και κομποστοποίηση στην Καρράδειο με στόχο τη δημιουργία λιπάσματος για την καλλιέργεια φυτών στον κήπο του κτιρίου. Επίσης, πρωτοποριακές περιβαλλοντικές-καλλιτεχνικές δράσεις όπως κατασκευή χριστουγεννιάτικου καραβιού, σε συνεργασία με τη φοιτητική ομάδα κατασκευών ‘Aegean Upcycle’ και χριστουγεννιάτικο bazaar σε συνεργασία με τη ‘Blue Aim’ έξω από το αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” την ημέρα της τελετής καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής πτυχίων και διπλωμάτων.
Ε-mail: greeners@aegean.gr

Πανεπιστημιακή Ομάδα Ακαδημαϊκής Καινοτομίας “Blue A.I.M.”
H Blue A.I.M., νέα Ομάδα, δραστηριοποιείται από το φθινόπωρο του 2018 στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων με πρόταγμα την καινοτομία συμβάλλοντας στην αλληλεπίδραση του ερευνητικού με το επιχειρηματικό δυναμικό του Αιγαίου. Η Ομάδα συμμετέχει σε φοιτητικούς διαγωνισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο και σε πολιτιστικές δράσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον Οκτώβριο του 2019 η Βlue A.I.M. συμμετείχε, μαζί με τις φοιτητικές ομάδες ‘Πράσινη Επιχειρηματικότητα’ και ‘Aegean Greeners’, στο “CLIMATHON 2019’ στη Μυτιλήνη, έναν πανευρωπαϊκό «μαραθώνιο» ιδεών που αναζητεί βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ενίσχυσης της καινοτομίας και της υφιστάμενης και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Ε-mail: blueaim@aegean.gr

Ραδιοφωνική Ομάδα “UniRadio”
Η UniRadio κάνει τα πρώτα της βήματα και σκοπός της είναι να εκπέμπει από φέτος τη μουσική, τους προβληματισμούς και τις δράσεις του φοιτητικού κόσμου της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.
Ε-mail: chiosradio@aegean.gr

Ομάδα Ιστιοπλοϊας
Η Ομάδα Ιστιοπλοΐας ξεκίνησε το «ταξίδι» της το 2019 με πρωτοβουλία φοιτητών του ΤΝΕΥ και απευθύνεται σε όσους/ες επιθυμούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία της ζωής σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Μετά τις ιστιοπλοϊκές τους βόλτες, τα σκάφη των μελών της Ομάδας βγήκαν τον Οκτώβρη για συντήρηση και η Ομάδα έδωσε ραντεβού το Μάρτη για τις θεωρητικές της συναντήσεις, την παρακολούθηση της συντήρησης των σκαφών και τις νέες εξορμήσεις μετά την περίοδο του Πάσχα.
Ε-mail: chiossailing@aegean.gr

Ομάδες Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης
Οι φοιτητικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ είναι επίσημα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία και αναδείχθηκαν πολλές φορές πρωταθλήτριες στα Τοπικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης. Οι Ομάδες προπονούνται στο γήπεδο της Χίου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου αντίστοιχα. Φέτος, στο πλαίσιο της μετακίνησής τους για τους εκτός έδρας αγώνες τους υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης και φοιτητών/ριών που επιθυμούν είτε να παρακολουθήσουν τους αγώνες, είτε να γνωρίσουν τα χωριά της Χίου και να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές δράσεις. Πρόκειται για τη δράση «Δημιουργικές Κυριακές» που ήδη πραγματοποιήθηκε στο Πυργί και το Δαφνώνα και θα συνεχίσει το εαρινό εξάμηνο στα Θυμιανά, τα Νένητα και τα Καμπόχωρα.
E-mail: unchiosfc@aegean.gr


Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη δράση των Ομάδων το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020.
Συνημμένα
1. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2019_ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ.jpg
2. Cine-Aegean1_φθινόπωρο 2019.jpg
3. Cine-Aegean_3_φθινόπωρο 2019.jpg
AEGEAN GREENERS_1.jpg
AEGEAN GREENERS_2.jpg
AEGEAN GREENERS_3.jpg
AEGEAN GREENERS_4.jpg
AEGEAN GREENERS_4.1..jpg
AEGEAN GREENERS_5.jpg
AEGEAN GREENERS_6.jpg
BLUE A.I.M._CLIMATHON 2019.jpg
BLUE A.I.M. CLIMATHON_2.jpg
9. ΟΜΑΔΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ_φθινόπωρο 2019.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”