ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ_27-29.09.2019

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: chios_gram_kosm, sofb_gram, v.tsardakas, spsysde

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ_27-29.09.2019

Δημοσίευση από sofb_gram »

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζουν εφέτος τα 23 χρόνια τους και είναι αφιερωμένες στις τέχνες και στην ψυχαγωγία με γενικό τίτλο «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον τριήμερο εορτασμό ανοίγει τις πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο για να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν με τους χώρους με τρόπους πιο άμεσους και ευχάριστους.

Παρασκευή 27/9
Στις 9:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με το τρίπτυχο Μουσική – Χορός – Θέατρο.
Στις 11:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου, με θέμα τα λουτρά ως χώρους ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση αρχαιολογικών αντικειμένων που βρέθηκαν στο χώρο του Οθωμανικού Λουτρού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασής του.

Σάββατο 28/9
Από τις 20:00 έως τις 23:00 η ώρα το βράδυ, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από αρχαιολόγο της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Μουσείο.

Κυριακή 29/9
Στις 11:00 η ώρα, ξενάγηση στο Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το χαμάμ και τον κοινωνικό του ρόλο.

Το τριήμερο του εορτασμού (27-29/9) η είσοδος στα μουσεία, στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου
Συνημμένα
ΕΗΠΚ 2019.pdf
(266.29 KiB) Μεταφορτώθηκε 43 φορές

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”