Μουσική εκδήλωση στο Μουσείο TÉRIADE

Ανακοικώσεις Δημοσίων Σχέσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: ibou, katybanti, dtzekou

Απάντηση
dtzekou
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 01 Μαρ 2013 12:40

Μουσική εκδήλωση στο Μουσείο TÉRIADE

Δημοσίευση από dtzekou » 20 Αύγ 2019 13:02

Εκδήλωση: Μουσικές της Πόλης και του Αιγαίου

Στις 21 Αυγούστου στις 20.30 το Μουσείο TÉRIADE φιλοξενεί σε μια συναυλία τον μεγάλο δεξιοτέχνη και σολίστα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας (TRT) Derya Türkan. Ο ίδιος τυγχάνει ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της νέας γενιάς στην Τουρκία, αναφορικά με την εκτέλεση του εμβληματικού οργάνου της Πολίτικης Λύρας. Έχοντας ευρύτατη δισκογραφική παραγωγή, η οποία ξεπερνά τα όρια της Λόγιας Οθωμανικής Μουσικής κουλτούρας, καλλιτεχνικά αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση λόγω του ιδιαίτερου-προσωπικού του ήχου.
Ο Derya Türkan θα συμπράξει με τον Νίκο Ανδρίκο (Επίκουρο Καθηγητή Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ο οποίος θα παίξει λάφτα και θα τραγουδήσει. Ο Derya Türkan άλλωστε, υπήρξε βασικός συντελεστής στους δύο δίσκους του Νίκου Ανδρίκου (Motivasyon, Sedef), που εμπεριέχουν προσωπικές του συνθέσεις.
Οι δυο τους θα πλαισιωθούν από τους Ταξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και Αλέξανδρο Καφούνη (σαντούρι), παίζοντας σκοπούς και τραγούδια της Πόλης -μουσικές του παλατιού αλλά και των οινοποτείων- συνθέσεις του Νίκου Ανδρίκου, καθώς και γνώριμους Ζεϊμπέκικους χορούς από τα Μικρασιατικά παράλια και τη Λέσβο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Διευθυντής
Κ. Μανιατόπουλος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημόσιες Σχέσεις”