Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Απάντηση
DPSD_studies
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 27 Απρ 2017 14:18

Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Δημοσίευση από DPSD_studies »

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2007, αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για ίδρυση και λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονταν τα τρία Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ανάγκη ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου είχε, επιπλέον, υποστηριχτεί από το 2007 με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Πρυτάνεων, με τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου του ΤΕΕ.

Παρ' όλη την θετική γνωμοδότηση Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΣΑΠΕ η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου παραμένει ένα όνειρο εδώ και μια δεκαετία. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα τμήματα Μηχανικών στου Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε άλλες Σχολές,, στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου σχεδίου ΑΘΗΝΑ το 2011, δημιούργησε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μία παρέμβαση, με μηδενικό κόστος, που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε οποιονδήποτε. Είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει με την ίδρυση του τρίτου τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου από το 2000 όπως, ορθά, συνέβη με την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωάννινων μέσω το Άρθρου 27. του νόμου 4452/2017.

Σε ερώτηση στη βουλή από τη Βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου με θέμα την ίδρυση ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου δηλωσε πως «Με νόμο που πέρασε και κυρώσαμε ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, πρέπει να ανήκουν σε πολυτεχνική σχολή. Άρα, η πολυτεχνική σχολή ιδρύεται ως ομπρέλα αυτών των τμημάτων, ώστε αυτά τα τμήματα σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές να μπορούν να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.» Περιμένουμε και εμείς συνεπώς το αυτονόητο, την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου και την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής λύνει μια δέσμη θεμάτων που βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινή λειτουργία των Τμημάτων, ενισχύει το ακαδημαϊκό προφίλ των 3,300 φοιτητών/τριών και 2,400 αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ακόμα, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ανωτέρω σχολών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω ο σύλλογος διπλωματούχων Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων ζητάει:

• Την άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

• Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις Σχολών & Τμημάτων (Σύρος)”