Δελτίο τύπου του Μετώπου Αγώνα για τις εξελίξεις στα θέματα

Απάντηση
sdem
Global Moderator
Global Moderator
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 14:23

Δελτίο τύπου του Μετώπου Αγώνα για τις εξελίξεις στα θέματα

Δημοσίευση από sdem »

Δελτίο τύπου του Μετώπου Αγώνα για τις εξελίξεις στα θέματα της στέγασης.

Την Δευτέρα συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας (Π.Σ.Φ.Μ.) και μετά από εντολή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου πάρθηκε πρωτοφανής απόφαση. Για να περάσουν λοιπόν στην "απομάκρυνση των παρανόμων διαμενόντων φοιτητών" ενημέρωσαν με θυροκόλληση ενός απαράδεκτου και προκλητικού εγγράφου πως μέχρι τις 14 του Δεκέμβρη υποχρεούνται όλοι οι μη δικαιούχοι να αποχωρήσουν από τα δωμάτια τους, καθώς από τις 15 του μήνα και ώρα 8.00 θα μπαίνουν στα δωμάτια άνθρωποι"ειδικού κλιμακίου" για να μεταφέρουν τα πράγματα από τα δωμάτια στις αποθήκες. (...)
Μας είπανε πως διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια όλων των φοιτητών με αυτή την διαδικασία, και όσων πρέπει να βγουν αλλά και αυτών που δικαιούνται το δωμάτιο αλλά δεν το έχουν παραλάβει ακόμη. (...)
Εμείς τους απαντάμε: Την αξιοπρέπειά μας την διαφυλάσσουμε μόνοι μας και όπως εμείς ξέρουμε καθώς οι νόμοι σας είναι να για να εξυπηρετούν εσάς! (...)
Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των συναδέλφων που είναι εκτός εστίας αυτή την στιγμή, στο να μπουν και να μείνουν σε ένα δωμάτιο, αλλά εξίσου αναλογιζόμαστε και την ανάγκη των "μη δικαιούχων" να κρατήσουν το δωμάτιό τους μέχρι την εξεταστική τουλάχιστον και τα αποτελέσματα των αιτήσεων μετεγγραφής που ακόμη αναμένουν απάντηση από το υπουργείο παιδείας.
Η πρότασή μας είναι καθαρή και ξάστερη: Βρείτε κονδύλια και νοικιάστε ΤΩΡΑ ξενοδοχεία για να καλυφθούν όλοι οι αιτούντες στέγασης, και μην μας κοροϊδεύετε με δικαιολογίες του τύπου "αδυναμία εύρεσης κωδικού για την εκταμίευση αυτών των κονδυλίων"!(...)
Η διοίκηση του πανεπιστημίου και οι αποφάσεις της συγκλήτου είναι σε πλήρη σύμπνοια με τα όσα απαιτούν κυβερνήσεις, Ε.Ε. και κεφάλαιο σήμερα. Οι δεύτεροι διατάσσουν και οι πρώτοι εκτελούν με μεγάλη χαρά. Ο στόχος των φοιτητών πρέπει να είναι η συνολική πολιτική αλλά και οι εκφραστές της στο πανεπιστήμιο. Αυτούς πρέπει να στοχεύουν και οι φοιτητές που πετιούνται έξω αλλά και αυτοί που ακόμη περιμένουν. Η λύση βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση και όχι στον ατομικό δρόμο που ενδεχομένως κάποιοι ήδη να σκέφτονται.
Οι δυνάμεις του Μ.Α.Σ .θα είναι την Τρίτη στις επάλξεις και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει και να ξεσηκώσει την περιουσία κανενός φοιτητή. Απευθυνόμαστε ειδικά στους συναδέλφους που περιμένουμε να μπουν στο δωμάτιο τους και τους καλούμε να έρθουν μαζί μας στην συλλογική πάλη και διεκδίκηση, καθώς αύριο - μεθαύριο θα είναι αυτοί στην θέση αυτών που σήμερα πετάγονται έξω. Καλούμε όλους του φοιτητές, το Εργατικό κέντρο, την ΑΔΕΔΥ, όλα τα σωματεία , τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους διοικητικούς υπαλλήλους, να σταθούν στο πλάι μας ενάντια στην νέα επίθεση που δεχόμαστε. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να νοικιαστούν τώρα δωμάτια για όλους τους αιτούντες με έξοδα του πανεπιστημίου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει.
Συνημμένα
Δελτίο τύπου.docx
(17.92 KiB) Μεταφορτώθηκε 357 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φοιτητικός Σύλλογος ΜΠΕΣ”