Ανακοίνωση του ΔΣ του ΦΣ του ΤΜΣΠΣ σχετικά με τη δίκη της ΧΑ

Post Reply
dpsdfs
Posts: 3
Joined: 10 Oct 2012 13:15

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΦΣ του ΤΜΣΠΣ σχετικά με τη δίκη της ΧΑ

Post by dpsdfs »

Την Δευτέρα 20 Απριλίου, ξεκίνησε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, με καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου, η δίκη της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η δίκη μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου, ενώ πριν τη δίκη μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης χτύπησαν, με στόχο να εκφοβίσουν, τους μάρτυρες κατηγορίας.

Η δίκη αυτή ξεκίνησε με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά την πίεση που άσκησε, στην Κυβέρνηση Σαμάρα-Βενιζέλου, ο κόσμος που με μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια ζητούσε την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης.

Οι φοιτητές όλο αυτό το διάστημα με ψηφίσματα και συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια, ζητούσαμε και πιέζαμε για να καταδικαστούν και να φυλακιστούν οι νεοναζί.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση όμως ότι αν αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της δικαιοσύνης, η υπόθεση θα έχει την έκβαση που θέλουμε. Έτσι και σε αυτή τη συγκυρία, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις του Αντιφασιστικού Κινήματος.

Ζητάμε λοιπόν την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και την άμεση διερεύνηση της οργανωμένης σχέσης της με τις δυνάμεις καταστολής - από τις οποίες και υπέφεραν οι φοιτητές ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.
Post Reply

Return to “Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων”