ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Συντονιστές: k.palatianou, sdem, ba02182, etzortzaki, gsaragas, p.ikoutamazza

Απάντηση
ba02182
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 11 Οκτ 2013 13:49

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Δημοσίευση από ba02182 » 24 Φεβ 2015 14:36


Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα
«Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»
Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, το Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα με θέμα «Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου – “Πολυνησιωτικότητα”» μέσω της Δράσης 4: «Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μεσογειακής Πολιτικής στο κτίριο 7ης Μαρτίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Επιστημονική Υπεύθυνη την κα Μανώλη Παναγιώτα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με εισηγητές, πλην της ιδίας, τους:
1. Γρηγορίου Παναγιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
2. Ντάλη Σωτήρη, Λέκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
3. Σκλιά Παντελή, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στόχος του προγράμματος ήταν να προσφέρει συστηματική ανάλυση και επιστημονική γνώση σε θέματα παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά τις πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές πτυχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την σύγχρονη παγκόσμια οικονομία και διακυβέρνηση και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή ου Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το οποίο στήριξε το Πρόγραμμα με χορηγία υποτροφιών μέσω της οποίας ωφελήθηκαν κυρίως φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και στη Μυτιλήνη 18-22 Μάρτιου 2015. Πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο http://action4learning.aegean.gr/progra ... asp?id=191

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους.
Συνημμένα
20150213_133219.jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολυνησιωτικότητα- Δράση 4”