ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Τιμητικός Τόμος στον Ομότιμο Καθηγητή Ν. Σταμπολίδη

Απάντηση
TMS_Gramm
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 12:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Τιμητικός Τόμος στον Ομότιμο Καθηγητή Ν. Σταμπολίδη

Δημοσίευση από TMS_Gramm »

Παρουσιάστηκε και επιδόθηκε ο Τιμητικός Τόμος "Πολύτροπος" στον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακροπόλεως Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, σε μια μεγαλειώδη τελετή που έλαβε χώρα στο Μουσείο Ακρόπολης το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023. Τον Τόμο επιμελήθηκε ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Νομισματικής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και μαθητής του Τιμώμενου, Μανόλης Ι. Στεφανάκης, σε συνεργασία με τις Δρα Μιμίκα Γιαννοπούλου, Επιμελήτρια Αρχαιολογικών Εκθέσεων και κα Μαρία Αχιολά Επιμελήτρια Επιστημονικών Εκδόσεων.
Η παρουσίαση του περιεχομένου του Τιμητικού Τόμου έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ. Αναστασία Γκαδόλου και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη.
Πρόκειται για ένα δίτομο έργο που περιλαμβάνει 76 πρωτότυπες επιστημονικές συμβολές σε πολλούς τομείς της αρχαιότητας, με τη συμμετοχή 89 συγγραφέων Ελλήνων και ξένων, και ο οποίος θα αποτελέσει έργο αναφοράς στο μέλλον.
Ο Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στις 09 Ιουνίου 2023.


Μανόλης Ι. Στεφανάκης
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Νομισματικής
Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Λεωφ. Δημοκρατίας 1
Ρόδος 851 32
Συνημμένα
ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών”