ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΜ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ (Προβολή ταινίας & συζήτηση) _09.12.2023

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: sofb_gram, v.tsardakas, spsysde, chios_gram_kosm

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΜ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ (Προβολή ταινίας & συζήτηση) _09.12.2023

Δημοσίευση από sofb_gram »

Εκδήλωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Χίο και της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας «16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία»

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «16 Ημέρες Ακτιβισμού», το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Χίο και η Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου διοργανώνουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 προβολή ταινίας και θεματική συζήτηση σχετικά με την έμφυλη βία στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κάραλης».

Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σηματοδοτεί την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία, η οποία διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το φετινό θέμα της εκστρατείας “UNITE! Invest to prevent violence against women and girls” καλεί σε ανάληψη δράσης και αποτελεσματική επένδυση στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

• 18:00: Προβολή ταινίας: «Ουμότζα, το χωριό όπου οι άνδρες απαγορεύονται» Σκηνοθεσία: Ζαν Κρουσιγιάκ, Ζαν-Μαρκ Σενκλέρ/Γαλλία/2009 Διάρκεια: 52’
Από το 1970 έως το 2003, εκατοντάδες γυναίκες ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί έμφυλη βία από Βρετανούς στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Κένυας. Κατηγορούμενες ότι φέρνουν ντροπή στην κοινότητά τους, οι περισσότερες από αυτές έχουν ξυλοκοπηθεί και αποκηρυχτεί από τους συζύγους τους. Μερικές από αυτές συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν την Ουμότζα, ένα χωριό μόνο για γυναίκες που γρήγορα έγινε το καταφύγιο των γυναικών Σαμπούρου.

• 19:00: Θεματική συζήτηση σχετικά με την έμφυλη βία, ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις και διαθέσιμες υπηρεσίες. Με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της κ. Αφροδίτης Λυδίας Κατσίβα, Κλινικής Ψυχολόγου-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας, ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Χίου, της κ. Αρετής Παληού, γραφίστριας, εκδόσεις Άλφα Πι, του κ. Ιωάννη Αραμπατζή, Αστυνομικού Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Χίου.
Συνημμένα
Film poster_UMOJA.png
UNHCR photo2.jpg
εικονα2.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”