IMPACT LAB TOY FUTURE LAB ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ (08.-09.12.2023)

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: sofb_gram, v.tsardakas, spsysde, chios_gram_kosm

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

IMPACT LAB TOY FUTURE LAB ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ (08.-09.12.2023)

Δημοσίευση από sofb_gram »

Το Future Lab Chios του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανοίγει στις 8 Δεκεμβρίου 2023 και ξεκινάει τις πρώτες του δράσεις. Τα βήματα του προς το μέλλον. Μέλλον χωρίς σημείο αναφοράς δεν υπάρχει και ούτε σημείο αναφοράς χωρίς επίδραση.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες μας επιφέρουν επιπτώσεις.

«Επί + πίπτω» επιφέρω αλλαγές, προκαλώ επιπτώσεις επί της οικονομίας, επί του περιβάλλοντος και επί της κοινωνίας που είναι μετρήσιμες.

Για να επέλθουν αλλαγές ορατές και αποδεκτές για να μην είμαστε απλοί παρατηρητές εικόνων και γεγονότων χρειαζόμαστε εφόδια. Νέα γνώση, νέα εργαλεία και νέο τρόπο σκέψης, δηλαδή ένα μείγμα από γνώσεις και δεξιότητες. Οι δύο βασικές κατηγορίες δεξιοτήτων και ικανοτήτων είναι τα hard skills (τεχνικές δεξιότητες) και τα soft skills (καλλιεργήσιμες δεξιότητες), που ο καθένας από εμάς έχει και μπορεί να εξελίξει και να εφαρμόσει, ώστε να φτάσει σε έναν τρόπο σκέψης και δράσης

“Hard skills get you hired.
Soft skills take you far.
A combination of them can deal with impact.”

Για όλα αυτά γίνεται το Impact Lab! Την Παρασκευή 8/12/2023 και ώρες 17:00-21:00 και το Σάββατο 9/12/2023 και ώρες 10:00-14:00, στο Μιχάλειο κτίριο στον 1ο όροφο.

Το IMPACT LAB είναι ένα διαδραστικό εργαστήριο με κεντρικούς στόχους:
1. την κατανόηση της επίπτωσης ως αποτέλεσμα με μεθόδους αποτίμησης και επίδρασης αλλά και μέτρησης στόχων των έργων στο τρίπτυχο της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία-περιβάλλον-κοινωνία).
2. τη συνειδητοποίηση και το περιεχόμενο των δεξιοτήτων, καθώς της μετάβασης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας από τα επιχειρηματικά σχέδια στα επιχειρησιακά βιώσιμα μοντέλα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και όλες τους νέους και τις νέες (φοιτητές, απόφοιτους εργαζομένους, επαγγελματίες) που θέλουν να διαμορφώσουν το αύριο.

Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες προέρχονται από τον Ακαδημαϊκό Χώρο, της Συμβουλευτικής, τις Τράπεζες, το Δημόσιο Τομέα και της πολιτικής.
Στο Εργαστήριο θα συμμετέχει και ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία REGIONS 2030, που περιλαμβάνει και το Βόρειο Αιγαίο.

Εγγραφή στο εργαστήριο στο σύνδεσμο: https://forms.gle/6Y5Zwupnwd4xfqzC8

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Οργάνωση Εργαστηρίου: Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, Στεφανία Στεφάνογλου, Νίκος Κόβας
Συνημμένα
Αφίσα Impact Lab.png
Impact Lab_1η Μέρα.png
Impact Lab_2η Μέρα.png
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”