ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΙΟΥ_02.10.2023

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: sofb_gram, v.tsardakas, spsysde, chios_gram_kosm

Απάντηση
chios_gram_kosm
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 29 Σεπ 2008 13:54

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΙΟΥ_02.10.2023

Δημοσίευση από chios_gram_kosm »

Στη Χίο, το νησί του Ομήρου, της ναυτιλίας, της μαστίχας, του μυροβόλου Κάμπου, με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον πολιτισμό του και ατενίζοντας τις προοπτικές του, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι το “2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου” και τα “Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου”, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Βρετανικής Πρεσβείας.

Η επιδίωξη του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι το ταξίδι στον πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες, ενώνοντας αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζονται από προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης. Το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις και βραδιές πολιτισμού τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνεται με την εκδήλωση «Η Χίος στο κέντρο της γνώσης της Περιφέρειας - Παρουσίαση ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την Χίο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2/10/2023 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο ‘Γιάννης Καράλης’ της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και είναι αφιερωμένη στη «Γνώση» και την Επιστημονική Κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έμφαση στο νευραλγικό τομέα της έρευνας, υπό το πρίσμα του άρρηκτου δεσμού με την τοπική κοινωνία και την εξέλιξη του νησιού.

Θα ακολουθήσει συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Good Job Nicky, αφιερωμένη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, στον αύλειο χώρο του Μιχαλείου κτιρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Συνημμένα
ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ_02.10.2023.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”