Δελτίο τύπου 15ου Διεθνούς Συνεδρίου ΕΒΕΕC (Economies of the Balkan and Eastern European Countries)

Ανακοινώσεις Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστής: tde_akad_gram

Απάντηση
msarm
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 08 Αύγ 2018 11:59

Δελτίο τύπου 15ου Διεθνούς Συνεδρίου ΕΒΕΕC (Economies of the Balkan and Eastern European Countries)

Δημοσίευση από msarm »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 12-14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και διεθνή συμμετοχή το 15ο Διεθνές Συνέδριο ΕΒΕΕC (Economies of the Balkan and Eastern European Countries) με θέμα “Digital Economy & Green Growth: Urban and Regional Ecosystem opportunities & challenges for Sustainable Development in the era of Digital Transformation“ στους χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η συζήτηση της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται τις τελευταίες δύο δεκαετίες στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, οι προοπτικές και οι προκλήσεις που υπάρχουν, προκειμένου οι χώρες αυτές να ενσωματωθούν αποκομίζοντας όσο το δυνατό περισσότερα οφέλη.
Το συνέδριο απευθύνθηκε στην παγκόσμια περιφερειακή και οικονομική επιστημονική κοινότητα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας στους τομείς μείζονος σημασίας της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της επίτευξης των στόχων της Ατζέντας 2030 στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Πάνω από 140 επιστημονικές εργασίες, κατόπιν κρίσης, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο σε 4 παράλληλες συνεδρίες. Ήταν ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου (plenary sessions):
• Associate Professor Andrea Caragliu, Politecnico di Milano, Italy, Executive Director, Regional Science Association International (RSAI).
• Professor André Torre, University Paris Saclay, France, President of European Regional Science Association (ERSA).
• Associate Professor Del Bo Chiara Fernanda Maria, Department of Economics, University of Milan, Italy.
• Καθηγητής Ιωάννης Ψυχάρης, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης (ERSA), Πρόεδρος Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Θερμές ευχαριστίες στο Γραφείο Τουρισμού Χίου, στον εκδοτικό οίκο «Προπομπός», στο αρτοποιείο «Καρβέλι», στο οινοποιείο «Αριούσιος» που στήριξαν το συνέδριο καθώς και στην οργανωτική επιτροπή για την επιτυχή διοργάνωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EBEEC 2023.docx
(83.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 38 φορές
ebeec1.pdf
(1.45 MiB) Μεταφορτώθηκε 33 φορές
ebeec2.jpg
ebeec3.pdf
(1.63 MiB) Μεταφορτώθηκε 38 φορές
ebeec4.pdf
(1.43 MiB) Μεταφορτώθηκε 43 φορές
ebeec5.pdf
(1.51 MiB) Μεταφορτώθηκε 49 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων”