ΠΡ/ΣΗ ΕΚΔ/ΣΗΣ ΕΝΔ/ΝΤΟΣ ΠΜΣ_MRES_2023-24

Π.Μ.Σ Master of Research, Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition

Συντονιστές: k.palatianou, secr-nutr

Απάντηση
k.palatianou
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 12:02

ΠΡ/ΣΗ ΕΚΔ/ΣΗΣ ΕΝΔ/ΝΤΟΣ ΠΜΣ_MRES_2023-24

Δημοσίευση από k.palatianou »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ)
«Master of Research, Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition» ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Master of Research, Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition» (Τεύχος B’ 2307/11.05.2022), σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του ν. 4485/2017 (Α’ 114).
Το Π.Μ.Σ. διαρκεί τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην θεματική «Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition».
Σκοπός /Αντικείμενο του ΠΜΣ Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών μέσω εφαρμοσμένης έρευνας για την παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών και εργαλείων στο χώρο της επιστήμη των τροφίμων και της αγροδιατροφής διεθνώς. Σκοπός είναι αφενός μεν η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας αφετέρου δε, η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τις ερευνητικές και αναπτυξιακές ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων και αγροδιατροφής της εκάστοτε χώρας μέσα από ένα πλαίσιο αλληλεπιδράσεων, επιρροών και ευκαιριών μεταξύ διαφορετικών περιοχών και χωρών. Το ΠΜΣ στοχεύει να προσδώσει στους/στις αποφοίτους του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης πολύπλοκων προβλημάτων που συνδυάζουν πολλαπλούς τομείς της τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής και η δυνατότητα να ακολουθούν και να ανταπεξέρχονται στις διεθνείς και συνεχώς αναδυόμενες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Επομένως το πρόγραμμα θα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα και στοχεύει στην προσέλευση και εκπαίδευση στελεχών από ευρωπαϊκές χώρες και διεθνώς, με έμφαση σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσα από τη συνεργασία με Ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς. Αντίστοιχα το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση διδασκόντων από ευρωπαϊκές χώρες και διεθνώς από αναπτυσσόμενες περιοχές (ενδεικτικά Ουγκάντα, Γκάνα, Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη κ.ά.) με σκοπό να αποτελέσει πλατφόρμα για συνεργασία με Ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς. Οι σπουδές θα αποσκοπούν στην συνολική μελέτη και ανάλυση της αγροδιατροφής, και συγκεκριμένα θα εστιάζονται στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στις πρώτες ύλες, τεχνολογία τροφίμων, οικολογίας, καινοτομία πολιτικών και ρυθμιστικών πλαισίων, στη βιομηχανία τροφίμων και αγροδιατροφής, τόσο σε ευρωπαϊκό πεδίο όσο και σε διεθνές επίπεδο και αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας και Αφρικής με στόχο την παραγωγή υπεραξίας σε διεθνές επίπεδο, με τρόπο βιώσιμο για εμπορική ανταγωνιστικότητα και κοινωνική ανάπτυξη. Αναλύονται οι ιδιαιτερότητες και διεργασίες της επιστήμης των τροφίμων σε διεθνές επίπεδο, και αναζητούνται επωφελείς συνέργειες και διαχειριστικές προσεγγίσεις που αποσκοπούν στη βιώσιμη διαχείριση και ανάπτυξη της αγροδιατροφής και παραγωγής τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη και εκμεταλλευόμενοι της διεθνή πραγματικότητα και σύγκριση. Το Πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη από τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες ενός πλαισίου (θεωρητικού ή/και πειραματικού) σε θέματα αιχμής της επιστήμης τροφίμων και αγροδιατροφής μετά από παρακολούθηση μαθημάτων και ειδικών σεμιναρίων.......

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλλουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου https://nautilus.aegean.gr/ (παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης https://nautilus.aegean.gr/applicant_manual.pdf) από της 1 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Αυγούστου 2023.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία ως προς την υποβολή αίτησης οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στον διευθυντή του Προγράμματος (κ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο) τηλ. επικοινωνίας: 22540 83113, E-mail: kgkatzionis@aegean.gr). Ενημερώσεις και πληροφορίες θα αναρτιούνται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών https://sites.google.com/view/foodmres.
Συνημμένα
Πρόσκληση MRes._2023-2024.pdf_Α.Π.35408_16.12.22.pdf
(187.7 KiB) Μεταφορτώθηκε 60 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Π.Μ.Σ Master of Research, Global Innovation and Sustainability in the Food Industry and Nutrition”