Εγκύκλιος Εγγραφών - Διαγραφών 2022

Απάντηση
dsas
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 19 Ιουν 2008 10:44

Εγκύκλιος Εγγραφών - Διαγραφών 2022

Δημοσίευση από dsas »

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (112191/ΓΔ1/15.09.2022) με θέμα: «Διαδικασίες εγγραφής και αποστολή πινάκων εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής σε Τμήματα/Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αίτηση διαγραφής από προηγούμενο Τμήμα/Σχολή» σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική εγγραφή εισακτέου/ας για οιονδήποτε λόγο (π.χ. μη κατοχή Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ανωτέρα βία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, θεομηνία ή άλλο σπουδαίο λόγο εξαιτίας του οποίου δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη ηλεκτρονική εγγραφή έως 09/09/2022), είναι δυνατή η εγγραφή μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, ύστερα από αίτηση του/της εισακτέου/ας, στην οποία εκτίθενται οι λόγοι της καθυστέρησης.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας) είτε με ταχυδρομική αποστολή. Κατά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή ταχυδρομικής αποστολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του επιτυχόντος και αιτούντος την εγγραφή, η οποία εκδίδεται μέσω του ιστότοπου www.gov.gr ή φέρει φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνησίου αυτής, στην οποία θα δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία και τυχόν δικαιολογητικά που υποβάλλει, είναι ακριβή και αληθή.

Η εν λόγω εκπρόθεσμη αίτηση εγγραφής υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής (ήτοι έως και 24/10/2022).

Η εγγραφή ολοκληρώνεται ή μη, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος, ήτοι της Συνέλευσης.

Τυχόν επιτυχόντες/ούσες, που δεν εγγράφηκαν ούτε με αυτή τη διαδικασία, χάνουν το ως άνω δικαίωμα εγγραφής.

• Σημειώνεται ότι οι επιτυχόντες/ούσες της ειδικής κατηγορίας πασχόντων από σοβαρές ασθένειες 2022, είτε ολοκλήρωσαν την ηλεκτρονική εγγραφή είτε θα εγγραφούν απευθείας στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 6 της Υ.Α. Φ.153/52642/Α5/10-05-2022 (Β΄2320), πρέπει, οι ίδιοι ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, να καταθέσουν στις Γραμματείες αυτοπροσώπως ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο σημείο 3 της εγκυκλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

• Οι αιτούντες διαγραφή που δεν επιθυμούν τελικά την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο νέο Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας, μπορούν να υποβάλουν προς τη Γραμματεία του προηγούμενου Τμήματος ή Σχολής αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης της διαγραφής που αιτήθηκε ηλεκτρονικά πριν την έκδοση των βεβαιώσεων διαγραφής.
Συνημμένα
Εγκύκλιος εγγραφών 2022.pdf
(851.03 KiB) Μεταφορτώθηκε 66 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Στατιστικής”