3ο Εργαστηριακό Σχολείο με θέμα "Ποιοτικές Μέθοδοι στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Έρευνα και την Ψυχική Υγεία - LaQualAp2022

Συντονιστής: secr-soc

Απάντηση
secr-soc
Δημοσιεύσεις: 117
Εγγραφή: 26 Μαρ 2009 15:10

3ο Εργαστηριακό Σχολείο με θέμα "Ποιοτικές Μέθοδοι στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Έρευνα και την Ψυχική Υγεία - LaQualAp2022

Δημοσίευση από secr-soc »

Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε στο 3ο Εργαστηριακό Σχολείο με θέμα "Ποιοτικές Μέθοδοι στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Έρευνα και την Ψυχική Υγεία - LaQualAp2022", το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2022 στη Βίτσα Ιωαννίνων. Το θερινό σχολείο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης με Επιστημονική Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Ζήση Αναστασία.

Το θερινό σχολείο αντηχεί την μετακίνηση της επιστημολογίας προς την κατανόηση των κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων μέσα από την ανάλυση του λόγου και της αφήγησης.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες αφορούν στη Μεθοδολογία της Κοινωνικής Έρευνας και ειδικότερα στην Ποιοτική Μεθοδολογία και το Ερευνητικό Σχέδιο, τις βασικές αρχές της Εθνογραφίας, τη Φεμινιστική Εθνογραφία, καθώς επίσης την Ανάλυση του Λόγου και την Ψυχική Υγεία. Ακόμη, θα μελετηθούν η Αφηγηματική και Θεματική Ανάλυση και ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας. Το σχολείο θα ολοκληρωθεί με την ανάλυση στοχασμών σχετικά με την Ποιοτική Μεθοδολογία Έρευνας.

Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι/ες, φοιτητές/τριες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, των ιατρικών σχολών και επιστημών υγείας, επαγγελματίες και ερευνητές/τριες της ψυχικής υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής από τις 13.6.2022 έως την καταληκτική ημερομηνία 27.6.2022.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://summer-schools.aegean.gr/LaQualAp2022 ή στη σελίδα μας στο Fb: https://www.facebook.com/LaQualAp2022

Με εκτίμηση,

Αναστασία Ζήση
Επιστημονική Υπεύθυνη του Θ.Σ. LaQualAp2022
Καθηγήτρια Ψυχολογίας
Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Κοινωνιολογίας”