2ο Πειραματικό Σχολείο με θέμα "Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για τη

Συντονιστής: secr-soc

Απάντηση
secr-soc
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 26 Μαρ 2009 15:10

2ο Πειραματικό Σχολείο με θέμα "Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για τη

Δημοσίευση από secr-soc »

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας,
Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε στο 2ο Πειραματικό Σχολείο με θέμα "Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή - SocViPar2022", το οποίο θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου 2022 στη Σκιάθο. Το θερινό σχολείο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης με Επιστημονική Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Ζήση Αναστασία.

Το αντικείμενο που θα μελετηθεί βασίζεται στην ιδέα της συμμετοχικής και της συνεργατικής μεθοδολογίας που υπερκεράζει τις καθιερωμένες επιστημονικές πειθαρχίες και αναζητά τη δημιουργική καινοτομία που συνδέει την τέχνη με την κοινωνική καταγραφή, την καλλιτεχνική με την κοινωνική δράση εμπλουτίζοντας τη γκάμα των ερευνητικών τεχνικών και διανοίγοντας έναν νέο ορίζοντα μεθοδολογίας που είναι στραμμένη στην κοινωνική αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στο πεδίο της Συμμετοχικής Μεθοδολογίας και Έρευνας. Θα εισαχθούν στην μελέτη της Εθνογραφικής Μεθόδου και της Φεμινιστικής Εθνογραφίας. Ακόμη, θα κατανοήσουν το Ντοκιμαντέρ και τη Φωτογραφία ως μεθόδων ανάγνωσης της κοινωνικής πραγματικότητας και θα διδαχθούν μεθόδους παρέμβασης για τις θεματικές: «Διάδραση, σύμπραξη και συλλογικότητα».
Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι/ες, φοιτητές/τριες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, των ιατρικών σχολών και επιστημών υγείας, επαγγελματίες και ερευνητές/τριες της ψυχικής υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής από τη 1.6.2022 έως την καταληκτική ημερομηνία 15.6.2022.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://summer-schools.aegean.gr/SocViPar2022 ή στη σελίδα μας στο Fb: https://www.facebook.com/SocViPar

Με εκτίμηση,

Αναστασία Ζήση
Επιστημονική Υπεύθυνη του Θ.Σ. SocViPar2022
Καθηγήτρια Ψυχολογίας
Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Κοινωνιολογίας”