ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΜ ΧΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: chios_gram_kosm, sofb_gram, v.tsardakas, spsysde

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΜ ΧΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ

Δημοσίευση από sofb_gram »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΙΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021-2022

Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου και ενημερωτικές επισκέψεις καθηγητών και καθηγητριών των Τμημάτων μας σε σχολεία πραγματοποιήθηκαν το εαρινό εξάμηνο 2021-2022, μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω COVID19, στο πλαίσιο συνεργειών μεταξύ των εκπαιδευτικών δομών του νησιού.

Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, του ΕΠΑΛ Βροντάδου και του 4ου γυμνασίου ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μιχαλείου κτιρίου και ενημερώθηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής για τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν.

Η επίσκεψη του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, στις 17/3/2022, ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του ΤΔΕ Καθηγητή Ε. Χριστοφάκη στο χώρο της βιβλιοθήκης. Ακολούθησε η παρουσίαση της ιστορίας του Μιχαλείου κτιρίου και των χρήσεών του στο πέρασμα των χρόνων από την κ. Α. Αθανασίου και, στη συνέχεια, η Επίκ. Καθηγήτρια του ΤΔΕ κ. Στ. Ζούντα, ο Επίκ. Καθηγητής του ΤΜΟΔ κ. Ι. Μπαλτάς και οι Επίκ. Καθηγητές του ΤΟΔΙΤ κ. Ά. Κυριακάκη και κ. Α. Π. Κόντης παρουσίασαν τα Τμήματα και τα ΠΜΣ, τα προγράμματα σπουδών και τις προοπτικές απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών. Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στο αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης”.

Το ΕΠΑΛ Βροντάδου επισκέφθηκε την Πανεπιστημιακή Μονάδα της Χίου στις 11/4/2022. Στο χώρο δανεισμού βιβλίων της Βιβλιοθήκης η κ. Α. Αθανασίου ενημέρωσε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου, με το εμβληματικό Μιχάλειο κτίριο. Ακολούθησε η παρουσίαση των Τμημάτων και των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και αναλύθηκαν οι προοπτικές απασχόλησης από τους Επίκ. Καθηγητές του ΤΟΔΙΤ κ. Ά. Κυριακάκη, του ΤΔΕ κ. Στ. Ζούντα και του ΤΜΟΔ κ. Ι. Μπαλτά.

Η επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου στις 5/5/2022 σκοπό είχε να δείξει στους μαθητές και τις μαθήτριες τι και πώς είναι το Πανεπιστήμιο και να τους παρακινήσει να μελετούν. Η ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση του Πανεπιστημίου, της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και του Μιχαλείου από την κ. Α. Αθανασίου και της Βιβλιοθήκης από την Υπεύθυνή της κ. Στ. Πουλάκη και συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες για τα Τμήματα, τα μαθήματα που προσφέρουν, την πρακτική άσκηση, τα ΠΜΣ, τις φοιτητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου. Η επίσκεψη έκλεισε με παρακολούθηση διάλεξης στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» μαθήματος της κ. Ε. Ιακωβάκη, Επίκ. Καθηγήτριας του ΤΝΕΥ.

Επίσης, τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, μετά από πρόσκληση του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, ομάδα Καθηγητών του ΤΔΕ, του ΤΟΔΙΤ και του ΤΜΟΔ πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του στις 5/5/2022. Το ΤΜΟΔ εκπροσώπησε ο Επικ. Καθηγητής κ. Ι. Μπαλτάς, το ΤΟΔΙΤ η Επίκ. Καθηγήτρια κ. Γ. Παπαδοπούλου και το ΤΔΕ η Επίκ. Καθηγήτρια κ. Ε. Γάκη και το μέλος ΕΤΕΠ κ. Β. Βασιλείου. Η ενημέρωση έγινε στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ και αφορούσε στην παρουσίαση των προσφερόμενων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και τις επαγγελματικών προοπτικών των πτυχιούχων των Τμημάτων.

Το Πανεπιστήμιο ζει μέσα στην κοινωνία και η κοινωνία έχει να πάρει πολλά από αυτό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα γνωρίζουν πλέον ότι το Μιχάλειο δεν είναι απλά ένα κτίριο, αλλά η κοιτίδα της γνώσης και θα είναι ανοικτή για όλους και όλες!
Συνημμένα
ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ17.03.2022_1.jpg
ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ17.03.2022_2.jpg
ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ_17.03.2022_3.jpg
ΕΠΑΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ_11.04.2022.jpg
1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ_05.05.2022.jpg
1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ_05.05.2022_2.jpg
1ο ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ_05.05.2022_3.jpg
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ_05.05.2022.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”