ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ (13-20/5/2019)

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: sofb_gram, v.tsardakas, spsysde, chios_gram_kosm

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 179
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΙΟΥ (13-20/5/2019)

Δημοσίευση από sofb_gram »

Ολοκληρώθηκαν οι ακαδημαϊκές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2019 στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Χίου την εβδομάδα 13-20 Μαϊου 2019, με τη συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της Χίου και ιδιαιτέρως των φοιτητικών πολιτιστικών ομάδων και με συμμετοχή και συνδρομή εκπροσώπων οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής σύμπλευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την κοινωνία της Χίου.

Κορυφαία ακαδημαϊκά γεγονότα αποτέλεσαν η τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής πτυχίων και διπλωμάτων των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής την Παρασκευή 17 Μαϊου και επίσης η συγκινητική επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με την αναγόρευση του Καθηγητή του Cass Business School, City University of London κ. Κώστα Γραμμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος.

Τα φοιτητικά πολιτιστικά δρώμενα περιελάμβαναν προβολή ταινίας, συναυλία και μουσική εκδήλωση από τις φοιτητικές ομάδες της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου.

Η προβολή ταινίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαϊου από τη φοιτητική κινηματογραφική ομάδα Cine-Aegean. Θέμα της η επιχειρηματικότητα, που ξεκινά με τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας, η οποία γεννιέται από την ανάγκη, την εμπειρία, την παρατήρηση, συνεχίζει με την υλοποίησή της και καταλήγει στην επιχειρηματική επιτυχία και την προσπάθεια εξισορρόπησής της με την οικογενειακή ζωή.

Ακολούθησε, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαϊου, η συναυλία από το φοιτητικό συγκρότημα VINYLS στην αυλή του Μιχαλείου κτιρίου με τραγούδια rock, που αποθεώθηκε από το κοινό. Το συγκρότημα αποτελούν οι φοιτητές Μιχάλης Γεωργιόπουλος και Ραφαέλα Κορδόνια από το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Δημήτρης Αρώνης και Βασιλική Μπάλλα από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και ο Ματθαίος Παρασκευάς από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Τέλος, ο Σύλλογος Φοιτητικών Εστιών Χίου διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαϊου μουσικοχορευτική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο των Φοιτητικών Κατοικιών στο Τάγμα του Δεσπότη.

Οι ακαδημαϊκές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2019, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας European Maritime Day in my country της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, ξεκίνησαν την Τετάρτη 15 Μαϊου στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί με την εκκίνηση του 1oυ “Chios Blue Hackathon”, διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδέας για την ανάδειξη πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων που θα συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν αξία για τους νησιωτικούς προορισμούς βελτιώνοντας την ελκυστικότητα τους και υποστηρίζοντας τη διαβίωση, την τοπική επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ομιλητές στο διαγωνισμό, οι οποίοι παρουσίασαν τις κύριες προκλήσεις και τάσεις του κλάδου τους, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liknoss Group κ. Γεώργιος Παπασταματίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra S.A. κ. Ιωάννης Μανδάλας, η Operational Manager της Ganmar Shipping κ. Αλεξάνδρα Γκανά, ο CEO της Sporos Circular Solutions κ. Andrei Geica και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κ. Γεώργιος Μισετζής.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε η Πανεπιστημιακή Ομάδα Ακαδημαϊκής Καινοτομίας ‘Blue A.I.M.’ και δεκαπενταμελής ομάδα φοιτητών και φοιτητριών από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη, με τη διδάσκουσα του Τμήματος κ. Μαρία Χατζηαντωνίου. Μέντορες των ομάδων των φοιτητών ήταν νέοι επιχειρηματίες του νησιού, ο κ. Κωνσταντίνος Πλακωτάρης της Kiss the Earth, η κ. Ρούλα Μπούρα της Masticulture Ecotourism Activities, η κ. Δανάη Κουκουλομάτη της Aliós Tours, η κ. Αργυρώ Κουτσουράδη της Myrovolos Organics. Επίσης, η κ. Γιώτα Σαραντοπούλου Senior IT Professional της My purpleblue και οι νέοι επιστήμονες ο κ. Αντώνης Γιαννόπουλος, ο κ. Δημήτρης Γαβαλάς, ο κ. Γιάννης Βαγγέλας, ο κ. Γιάννης Κατσούνης, ο κ. Γεώργιος Ρεμούνδος, καθώς και η συντονίστρια της Blue A.I.M. κ. Εύα Στεφανιδάκη.

Οι εργασίες του 1ου “Chios Blue Hackathon”συνεχίστηκαν την Πέμπτη 16 Μαϊου στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου “Γιάννης Καράλης” και οι ιδέες που δημιουργήθηκαν παρουσιάστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αμφιθέατρο, παρουσία της Πρυτάνισσας Καθηγήτριας Χρυσής Βιτσιλάκη και της Αντιπρυτάνισσας Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Αν. Καθηγήτριας Μαρίας Μαύρη, στη Συμβουλευτική Επιτροπή την οποία αποτέλεσαν εμπειρογνώμονες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, της τοπικής επιχειρηματικότητας, ακαδημαϊκοί από τα τέσσερα Τμήματα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου και εκπρόσωποι οργανισμών χρηματοδότησης νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2019 περιελάμβανε και Sea Food Festival την Τρίτη 14 Μαϊου στην ιχθυόσκαλα της Χίου με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ποτά και θαλασσινά, ευγενικές χορηγίες της Ιχθυόσκαλας Χίου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., και των παραγωγών κ. Καραμπουρνιώτη και κ. Βογιατζόγλου της ποτοποιίας Κακίτση και της ποτοποιίας Ψυχή, και των επιχειρήσεων εστίασης “Fish House” και «Ιχθυόσκαλα».

Το Σάββατο 18 Μαϊου πραγματοποιήθηκε “Maritime Accounting workshop” απο τον κ. Κ. Στιβακτά της Nereus Shipping S.A. και την Κυριακή 19 Μαϊου το “Regulatory Seminar” από τον κ. Θ. Λυμπερόπουλο της LIBERO ASSURANCE.

Ο εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2019 ολοκληρώθηκε με την άσκηση διαχείρισης φυσικής καταστροφής σε παράκτια περιοχή. Η άσκηση, που έφερε την κωδική ονομασία «Ξύλινα Τείχη 2019», διεξήχθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας, των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, του Δασαρχείου και της φοιτητικής περιβαλλοντικής ομάδας Aegean Greeners το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαϊου στην παραλία της Αγίας Φωτιάς. Το σενάριο που ακολουθήθηκε ήταν πυρκαγιά στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά, εγκλωβισμός κατοίκων εξαιτίας παράνομα σταθμευμένων οχημάτων κατά μήκος του δρόμου και απεγκλωβισμός από τη θάλασσα με σκάφη του Λιμενικού.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας 20 Μαϊου πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της φοιτητικής ομάδας ιστιοπλοϊας, σε συνεργασία με το 2ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Χίου, κωπηλασία με παραδοσιακές ξύλινες λέμβους στο λιμάνι της Χίου.

Οι Κοσμήτορες της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου και της Πολυτεχνικής Σχολής Αν. Καθηγητής Σπυρίδων Κοκολάκης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους προσκεκλημένους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, στους χορηγούς του Sea Food Festival και στους χορηγούς Mediterra S.A., Mastihashop, “Focus Studio”, “Wake Cup Coffee Shop” και την Ένωση Ξενοδόχων Χίου. Επίσης, στις φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες: τη Blue A.I.M. και τη συντονίστριά τους κ. Εύα Στεφανιδάκη, τους Aegean Greeners και τη συντονίστριά τους κ. Άννα-Μαρία Κοτρίκλα, το φοιτητικό συγκρότημα Vinyls και τη συντονίστριά τους κ Ισαβέλλα Μπουρνιά, τη φοιτητική ομάδα ιστιοπλοϊας και το συντονιστή της κ. Νικόλαο Γιανιάρη, τη φοιτητική θεατρική ομάδα και τη φοιτητική κινηματογραφική ομάδα Cine-Aegean. Τέλος, τον Κπτ. Γεώργιο Γεωργούλη για την οργάνωση της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στην άσκηση διαχειρισης φυσικής καταστροφής “Ξύλινα Τείχη 2019” και τον κ. Γεώργιο Παντελούκα για την οργάνωση της κωπηλασίας στο λιμάνι της Χίου.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (14/5/2019) και από τις εκδηλώσεις των φοιτητικών πολιτιστικών ομάδων και του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας 2019.
Συνημμένα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΜΙΧΑΛΕΙΟ_14.05.2019.jpg
SEA FOOD FESTIVAL_ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΧΙΟΥ_14.05.2019.jpg
1ο CHIOS BLUE HACKATHON_ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ_ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ_15.05.2019.jpg
1o CHIOS BLUE HACKATHON_ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ_16.05.2019.jpg
VINYLS CONCERT_ΜΙΧΑΛΕΙΟ ΧΙΟΣ_16.05.2019.jpg
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ2_19.05.2019.jpg
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ_20.05.2019.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”