Διάλεξη "MathCityMap:Doing math outdoor with mobiles"

Συντονιστής: mkourou

Απάντηση
p.ikoutamazza
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 06 Δεκ 2013 13:58

Διάλεξη "MathCityMap:Doing math outdoor with mobiles"

Δημοσίευση από p.ikoutamazza »

Το ΠΜΣ "Διδακτική των Θετικών Επιστημών και ΤΠΕ στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση" του Πανεπιστημίου Αιγαίου/ΤΕΠΑΕΣ σε συνεργασία με το "Ινστιτούτο για την Διδακτική των Μαθηματικών και της Πληροφορικής" του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, που θα υλοποιηθεί από την ομάδα του Καθηγητή Matthias Ludwig, με θέμα την αξιοποίηση των φορητών τεχνολογιών στη μάθηση των Μαθηματικών.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αυτού διοργανώνεται ανοικτή διάλεξη, στην Αγγλική γλώσσα, που απευθύνεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδεκανήσου. Ο Δρ. Matthias Ludwig είναι Καθηγητής Διδακτικής Μαθηματικών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Goethe και επικεφαλής του έργου Mathematics City Map (https://mathcitymap.eu) το οποίο αφορά την ανάπτυξη μαθησιακών δραστηριοτήτων για τα Μαθηματικά με την χρήση φορητών συσκευών στο φυσικό και στο δομημένο περιβάλλον. Το θέμα της ομιλίας αφορά το συγκεκριμένο έργο (Math City Map) και τις δυνατότητες εφαρμογής της προσέγγισης του στην διδασκαλία των Μαθηματικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αξιοποίηση φορητών υπολογιστικών συσκευών και του περιβάλλοντος.

Η οργανωτική επιτροπή, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί σημαντική επιμορφωτική εμπειρία, προσκαλεί όσες και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την διάλεξη του ου Καθηγητή Matthias Ludwig, με τίτλο: "MathCityMap:Doing math outdoor with mobiles", την Παρασκευή, 30 ΜΑΡ 2017, 19:00, στο Αμφιθέατρο Ισογείου του κτιρίου "Κλεόβουλος", στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι δ/νσεις Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, οι σχολικοί σύμβουλοι Μαθηματικών και Πληροφορικής καθώς και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία/Παράρτημα Δωδεκανήσου
Συνημμένα
MathCityMap_Poster.png
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών”