ΚΣ ΣΔΕΠ Π. Αιγαίου: Απεργία 14 Δεκεμβρίου 2017

Συντονιστής: tina.zormbala

Απάντηση
tina.zormbala
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2007 19:38

ΚΣ ΣΔΕΠ Π. Αιγαίου: Απεργία 14 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσίευση από tina.zormbala »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου!

Την στιγμή, που ένας νέος προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πανεπιστημιακοί μετά την ψήφιση του νέου πανεπιστημιακού μισθολογίου (με ισχύ από 01.01.17) βλέπουν μειώσεις στους μισθούς που αγγίζουν μέχρι και το 6,4%. Αυτές έρχονται να προστεθούν στο πετσόκομμα των τελευταίων 8 ετών διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συμφωνία με Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «Θεσμούς».

Το ίδιο και οι συντάξεις των πανεπιστημιακών, που συνεχώς μειώνονται, σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις μειώσεις των μισθών. Δραματικότερη η κατάσταση για όσους και όσες πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Οι πανεπιστημιακοί μετά τη συνταξιοδότησή τους αδυνατούν πλέον να ζήσουν με αξιοπρέπεια, μιας και οι κυβερνήσεις έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο του πετσοκόμματος των συντάξεων όλων των συνταξιούχων. Επιπλέον οι αυξήσεις στη φορολογία (μείωση του αφορολόγητου, αύξηση συντελεστών φορολόγησης, αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α κ.α.) θα επιφέρουν νέες δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων τόσο των δικών μας όσο και όλων των υπολοίπων εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των πανεπιστημιακών πάει χέρι χέρι με την τρομακτική υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, με τις δραματικά ελάχιστες προκηρύξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, με τις πενιχρές αμοιβές των λεγόμενων πανεπιστημιακών υποτρόφων, με την ουσιαστική κατάργηση των πιστώσεων με βάση το ΠΔ407/80. Εδώ δεν πρόκειται για μια νέα πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση αλλά για συνέχιση των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων που είναι η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ σε ζητήματα παιδείας.

Ίδια και πιο δραματική η κατάσταση για τα ασθενή οικονομικά στρώματα, με τη φορολογία να αυξάνει, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας να ξεκινούν, με τη μείωση των δαπανών για υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, με τη αύξηση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά που σημαίνει αύξηση τιμών όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχονται στα νησιά. Η επίθεση δεν μένει μόνο στο οικονομικό επίπεδο, αλλά προχωράει στον πυρήνα των δικαιωμάτων που είναι το συνδικαλιστικό δικαίωμα στην απεργία, το οποίο η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη της Ε.Ε. και των «θεσμών» θέλησε να καταργήσει μέσα σε μια νύχτα! Οι ισχυρές αντιδράσεις ανέκοψαν τη φόρα της, παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα το επαναφέρει τις επόμενες ημέρες.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης, του συντονισμού με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους, με τους άνεργους. Ενώνουμε τις φωνές μας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και απαιτούμε:
Να αποσυρθεί ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός.
Καμιά περικοπή σε μισθούς - συντάξεις - εφάπαξ και αναπλήρωση των μέχρι τώρα απωλειών. Να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατάρτιση νέου πανεπιστημιακού μισθολογίου με άξονες:
την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ
την κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό
τις αναγκαίες αυξήσεις για την αξιοπρεπή μας διαβίωση και επιστημονική μας ανάπτυξη
την καθιέρωση της σύνταξης στο 80% του μισθού.
Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους, ιδιαίτερα της φοιτητικής μέριμνας και της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων.
Να προκηρυχθούν νέες θέσεις μελών ΔΕΠ,
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά των Ανώτατων Ιδρυμάτων σε εργαστηριακό και διοικητικό/τεχνικό προσωπικό.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να καταργηθούν τα δίδακτρα και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
8 Δεκεμβρίου 2017
Συνημμένα
APERGIA PEMPTH 14.12.17.docx
(11.61 KiB) Μεταφορτώθηκε 265 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σύλλογος Διδασκόντων”