2η ανοιχτή ομαδική συνάντηση: "Πάσο" στην ενήλικη ζωή

Συντονιστής: rena

Απάντηση
sam_public_relations
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 18 Ιουν 2009 12:53

2η ανοιχτή ομαδική συνάντηση: "Πάσο" στην ενήλικη ζωή

Δημοσίευση από sam_public_relations »

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Σχολής Θετικών Επιστημών Σάμου ξεκίνησε τις δράσεις του και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στην Ίριδα και κάναμε την αρχή των συναντήσεών μας για φέτος.

Στην 1η συνάντηση με θέμα: "Πάσο" στην ενήλικη ζωή. Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, στόχος μας ήταν αρχικά να γνωριστούμε μαζί σας και όλοι μαζί μεταξύ μας. Συζητήσαμε για θέματα που μας αφορούν ως φοιτητές και ενήλικες, δηλαδή ποιες είναι οι προκλήσεις μας. Στη συνέχεια μέσα από τις δεξιότητές μας, που απαντούν σε αυτές τις προκλήσεις, είδαμε και τις ανάγκες μας. Αυτές είναι στην ουσία όπως είπαμε εκείνη τη μέρα τα κομμάτια που θα θέλαμε να δούμε στις επόμενες συναντήσεις μας.

Ακούστηκαν και σκέψεις προβληματισμού για τις συναντήσεις και στο τέλος χαράς που βρεθήκαμε τελικά μαζί.

Μπορούμε να βρεθούμε σύντομα για να ξεκινήσουμε ένα ευχάριστο ομαδικό ταξίδι.
Όπως γνωρίζετε και από τον τίτλο, οι ομαδικές συναντήσεις είναι ανοιχτές. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος φοιτητής να συμμετέχει και ας μην ήταν στην προηγούμενη συνάντηση.

Κάποια από τα θέματα που ακούστηκαν ότι θα θέλαμε να προσεγγίσουμε στις επόμενες συναντήσεις είναι: "η επικοινωνία και οι σχέσεις με φίλους και την οικογένεις, η ωριμότητα και το ότι μεγαλώνουμε, το άγχος από αυτές τις αλλαγές και η διαχείριση δύσκολων για εμάς καταστάσεων, η προστασία εαυτού, η υπομονή (διαχείριση) συμπεριφοράς των άλλων καθώς και πως βάζω τα όρια γύρω μου και πότε". (Τα θέματα είναι ακριβώς όπως ειπώθηκαν από τους φοιτητές).

Η 2η ανοιχτή ομαδική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00μ.μ. έως τις 20:00μ.μ. στην Ίριδα (κινηματογραφική λέσχη) και ύστερα από την πρώτη συνάντηση το θέμα θα είναι το εξής:

"Πάσο" στην ενήλικη ζωή (υπέρτιτλος φετινών συναντήσεων, παραμένει ίδιος κάθε φορά)
"H επικοινωνία, το κλειδί στις σχέσεις μου με τους άλλους"
Θα συζητήσουμε και στόχος είναι να μάθουμε τεχνικές επικοινωνίας, πως ακούμε καλύτερα, τι θέλει να μας πει κάποιος; Πως μπορούμε να μεταφέρουμε λεκτικά όσα θέλουμε και πότε...

Οι επόμενες ανοιχτές ομαδικές συναντήσεις θα επικεντρωθούν στη μέθοδο της Ενεργητικής Ακρόασης (Ε.Α), ως εργαλείο και τεχνική ουσιαστικής επικοινωνίας με τους γύρω μου...

Τι λες λοιπόν;

Αν σε ενδιαφέρει έλα και εσύ μαζί μας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00 μ. μ.

Οι ομαδικές ανοιχτές συναντήσεις απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές των τμημάτων στης Σχολής Θετικών Επιστημών.

Σας περιμένουμε να επικοινωνήσουμε μαζί ξεκινώντας ένα όμορφο ταξίδι ομαδικών συναντήσεων και φέτος.


--
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Π.Ε Σάμου "Φάρος"
Πατριάρχου Δαμιανού
Σάμος
Τ.Κ 83100
Τηλ. 22730 23443, 87070-1
Φαξ: 22730 23441
http://www.kpfaros.gr
Συνημμένα
Πάσο2.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Θετικών Επιστημών”