Η Σκακιέρα του Κόσμου στο Λόφο Πανεπιστημίου

Συντονιστές: mbakas, mhatz

Απάντηση
mhatz
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 06 Δεκ 2013 14:30

Η Σκακιέρα του Κόσμου στο Λόφο Πανεπιστημίου

Δημοσίευση από mhatz »

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Πράσινο Πανεπιστήμιο" εκφράζει την χαρά και ικανοποίηση της για την μεγάλη επιτυχία και απήχηση της εκδήλωσης "Παιχνίδι Στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου", που οργάνωσε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παραμένει για ημέρες στην επικαιρότητα, καθώς τα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και διεθνή μέσα, παρουσιάζουν με θερμά σχόλια την "Σκακιέρα του Κόσμου", το λειτουργικό έργο τέχνης από Χαρτί και Σωσίβια που στήθηκε στο Λόφο Πανεπιστημίου.

Τα εύσημα αυτής της επιτυχίας ανήκουν πρωτίστως στην Φερενίκη Τσαμπαρλή. Μας εμπιστεύθηκε την μοναδική αυτή έμπνευση της, με στόχο την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των ανθρώπων του ΠΑ. Εκ μέρους της Επιτροπής "Πράσινο Πανεπιστήμιο" η Μαρία Χατζηαντωνίου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ευφάνταστη ιδέα της Φερενίκης, αναδεικνύοντας τους πολλαπλούς συμβολισμούς του έργου και της πράξης υλοποίησης του. Η Φερενίκη και η Μαρία, αφιέρωσαν απίστευτο χρόνο, ενέργεια και κέφι για τον συντονισμό της προσπάθειας των εθελοντών και εθελοντριών από το ΠΑ και την τοπική κοινωνία, που δούλεψαν σκληρά για την κατασκευή της γιγάντιας συμβολικής σκακιέρας του πανεπιστημίου.

Η "Σκακιέρα του Κόσμου" αποτελεί απόδειξη της δύναμης του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την ανάγκη ταυτόχρονης θεώρησης του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος. Συνιστά ταυτόχρονα, έναν πρωτότυπο τρόπο ευαισθητοποίησης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας σε θέματα απορριμμάτων και "άχρηστων" υλικών, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στον επόμενο φιλόδοξο στόχο του πρασινίσματος του ΠΑ, το πρόγραμμα "Ελαχιστοποίησης, Ανακύκλωσης και Επανάχρησης Υλικων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου".

Ως πρόεδρος της επιτροπής "Πράσινο Πανεπιστήμιο" οφείλω θερμές ευχαριστίες στον Πρύτανη καθ. Στέφανο Γκρίτζαλη για την πλήρη υποστήριξη του εγχειρήματος και μαζί με την Φερενίκη και την Μαρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Μπάκα, την Εριφύλη Ζαφειρίου, τη Νίκη Γεωργή και στο πρόσωπο τους όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που αφοσιώθηκαν στην υλοποίηση και επιτυχή ανάδειξη του έργου και των μηνυμάτων που μεταφέρει. Η λιτή και συμβολική τελετή εγκαινίων της γιγάντιας σκακιέρας, την Δευτέρα 6.6.2016, από τον Grandmaster στο σκάκι κ. Α. Μαστροβασίλη και ομάδα φοιτητών μας, οι αγώνες simultane chess με την συμμετοχή και σκακιστών και σκακιστριών από τη Μυτιλήνη, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γιορτής και ανανέωσαν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους και όλες εσάς, τους Ανθρώπους του ΠΑ, να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές ιδέες για νέες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής δράσης. Με πίστη, διάθεση και συμμετοχή μπορούμε να επιτύχουμε πολλά!

Στον διαδικτυακό τόπο του ΠΑ (http://www.aegean.gr) μπορείτε θα βρείτε υλικό από την εξέλιξη της κατασκευής της "Σκακιέρας του Κόσμου" , από την τελετή εγκαινίων της και αναφορές στον τύπο.


fb της δράσης:
https://www.facebook.com/groups/1622757 ... 097517985/



Μυτιλήνη, 9.6.2016


Κωνσταντίνος Ευαγγελινός
Επικ. Καθηγητής
Πρόεδρος
Επιτροπής Πράσινο Πανεπιστήμιο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πράσινο Πανεπιστήμιο”