Σελίδα 1 από 1

Πρόσκληση

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2019 11:12
από mkourou
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 19:30, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου στην παρουσίαση της δίγλωσσης έκδοσης του ημερολογίου του Σαμουέλ Μπω-Μποβύ από την περιήγηση-μελέτη του στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα στα 1930 :
Samuel Baud-Bovy, «Ημερολόγιο Δωδεκανήσου 1930-31 – Journal de Dodecanese 1930-31», Μετάφραση Γεωργία Ζακοπούλου, Επίμετρο Λάμπρος Λιάβας.
Πρόκειται για το δεύτερο έργο της εκδοτικής σειράς του Ιδρύματος Σταματίου, το οποίο βασίζεται στο ανέκδοτο, έως τις μέρες μας, ημερολόγιο του διεθνώς καταξιωμένου εθνομουσικολόγου και νεοελληνιστή, ο οποίος τα καλοκαίρια του 1930-31 ταξίδεψε στα ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα προκειμένου να συγκεντρώσει και να μελετήσει τα παραδοσιακά τραγούδια των νησιών μας. Οι ημερολογιακές καταγραφές του συγγραφέα συνιστούν μια μοναδικής σημασίας μαρτυρία και παράλληλα συνθέτουν μια αυθεντική τοιχογραφία εποχής για την καθημερινή ζωή και τους ανθρώπους του τόπου μας.
Για την έκδοση του βιβλίου θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κόκκινος, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταματίου, η Γεωργία Ζακοπούλου, μεταφράστρια του έργου και ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο γιος του συγγραφέα Manuel Baud-Bovy.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Φλωρεντία Χρύσαλλου και ο Πάνος Δρακόπουλος. Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τους: Μιχάλη Καλαεντζή (βιολί), Φώτη Ελιάμο (σαντούρι), Πανορμίτη Μπούμπα (λαούτο) και Ματίνα Μάστορα (φωνή).
ΑΦΙΣΑ BAUD-BOVY.jpg