Νέο Τεύχος του 'Επιστήμη για το Περιβάλλον' (Καλοκαίρι 2017)

Απάντηση
mdimaki
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: 28 Μαρ 2013 11:58

Νέο Τεύχος του 'Επιστήμη για το Περιβάλλον' (Καλοκαίρι 2017)

Δημοσίευση από mdimaki »

Το ‘Επιστήμη για το Περιβάλλον’ είναι ένα περιοδικό που παρουσιάζει στο Ελληνόγλωσσο κοινό σύγχρονες, επιστημονικές μελέτες οι οποίες διαπραγματεύονται τη σχέση της κοινωνίας μας με το φυσικό μας περιβάλλον, γραμμένο με ένα τρόπο απλό – ώστε να «μην χρειάζεσαι διδακτορικό για να το διαβάσεις!»-, από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε αυτό το τεύχος (Καλοκαίρι 2017): http://www.env.aegean.gr/epistimi-gia-periballon/

Διαχείριση περιοχών NATURA: Μια μελέτη από την Ισπανία δείχνει πώς η πολυκριτηριακή ανάλυση του GIS βοηθά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων προστασίας.
Αλιεία & Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές: Το κατάλληλο πλαίσιο διαχείρισης προστατεύει και τα ιχθυοαποθέματα και το εισόδημα των μικρών αλιέων.
Εμπορευματικές μεταφορές & Περιβάλλον: Το Smartway είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα διαχείρισης των εμπορομεταφορών που μεγιστοποιεί τόσο το κέρδος όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου & παραγωγή τροφής: Μια μελέτη από την Κίνα αναδεικνύει τη σύνδεση των διατροφικών μας επιλογών και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Επιδοτήσεις άγριων ειδών & γεωργία: Η Νορβηγία δείχνει πώς οι επιδοτήσεις των γεωργών μπορούν να προστατεύσουν τα αποδημητικά άγρια πτηνά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τμήμα Περιβάλλοντος”