University of the Aegean Forum

Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ανακοινώσεων & Συζητήσεων
Τώρα είναι 13 Δεκ 2018 13:54

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2014 09:38 
Χωρίς σύνδεση
Global Moderator
Global Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Νοέμ 2007 07:16
Δημοσιεύσεις: 417
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καθώς η χρονιά αυτή οδεύει στο τέλος της, θα ήθελα πριν από τις καθιερωμένες ευχές, να μοιραστώ μαζί σας έναν σύντομο απολογισμό αυτών των τεσσάρων μηνών από την ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα ως νέα πρυτανική αρχή και είχα την ευκαιρία να εντρυφήσω βαθύτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να θέσω σαφείς κατευθύνσεις, όσον αφορά τους διακριτούς τομείς των αρμοδιοτήτων μου.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Στα πλαίσια του τομέα των Διεθνών Συνεργασιών, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επικαιροποίησης, αξιολόγησης και αξιοποίησης των διεθνών συνεργασιών του Ιδρύματός μας, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ανάπτυξη εφαλτηρίου νέων ευκαιριών για τα μέλη Δ.Ε.Π. αλλά και για τους φοιτητές/τριές μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ειδικού ιστότοπου, προσβάσιμου από όλους, όπου θα καταγράφονται και θα ταξινομούνται οι διεθνείς συνεργασίες μας, ανά χώρα, αντικείμενο, είδος συνεργασίας κ.ά., ώστε να ωφελούνται από αυτές όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Από τον Σεπτέμβριο έως τώρα τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του Πρυτανικού Σχήματος, έχουμε έρθει σε προσωπική επαφή με σημαντικά ιδρύματα του εξωτερικού από διάφορες χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία, Αμερική, Αυστραλία, Κίνα, Κορέα, κ.ά.) τα οποία έχουν εκδηλώσει ουσιαστικό ενδιαφέρον για σύναψη Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευελπιστώ ότι σύντομα θα μπορέσω να εισηγηθώ στη Σύγκλητο προσοδοφόρες νέες συνεργασίες.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ
Α. ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ
Ήδη ξεκίνησε η προσπάθεια καταγραφής των αποφοίτων του ιδρύματός μας. Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ευχαριστώ τους Υ/Δ και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που προφανώς αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα ποσό αμοιβής για τον χρόνο που θα αφιερώσουν οι συνεργάτες μας. Ας σημειωθεί, ότι το 99% εξ’ αυτών δεν διαθέτει δελτίο παροχής υπηρεσιών, θα εργαστούν μόνο για ένα μέγιστο χρονικό διάστημα 4 μηνών, και θα πληρωθούν για όλους αυτούς τους μήνες, ακόμη κι αν το έργο τους ολοκληρωθεί νωρίτερα – υπολογίζοντας ότι θα είναι σε θέση να καταγράφουν περί τους 20 αποφοίτους την ημέρα, αφιερώνοντας περίπου 10 λεπτά ανά τηλεφωνική κλήση. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε, στα μέτρα του δυνατού, τους Υ/Δ που παραμένουν στα νησιά μας και με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα πολύτιμο στατιστικό αλλά και ουσιαστικό εργαλείο που θα ωφελήσει ποικιλότροπα τους νυν φοιτητές/τριες αλλά και το ίδρυμά μας γενικότερα.
Β. ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Έχω ήδη ζητήσει από τις περιφερειακές διευθύνσεις στοιχεία που θα βοηθήσουν στην καταγραφή των φοιτητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι φοιτητικές ομάδες αποτελούν ένα υγιές, ζωτικό και εξωστρεφές κομμάτι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, εκπροσωπούν το Ίδρυμά μας και το συνδέουν με την τοπική κοινωνία. Στόχος μας είναι η καταγραφή των Ομάδων αυτών, η ενίσχυσή τους με τρόπους εφικτούς και η αξιοποίησή τους σε θέματα διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

Γ. ΣΤΕΓΑΣΗ
Είναι γεγονός ότι οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που ταλανίζουν τη χώρα μας, έχουν αντίκτυπο και στη φοιτητική ζωή, ειδικά σε ένα περιφερειακό νησιωτικό Πανεπιστήμιο, όπως το δικό μας. Η εξασφάλιση στέγασης και σίτισης σε όσο δυνατόν περισσότερους και περισσότερες είναι ο πρωταρχικός στόχος μας. Παρά τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε και τις περικοπές που έχουμε υποστεί στη χρηματοδότηση του Ιδρύματός μας, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητικό αριθμό δωματίων, ιδιόκτητων ή ενοικιαζομένων, ώστε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας. Σας διαβεβαιώνω ότι συνεχίζουμε άοκνα τις προσπάθειες για εξασφάλιση ιδιόκτητων δωματίων και αξιοπρεπών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Λαμβάνουμε υπόψη σοβαρά τις αναφορές και τις καταγγελίες που φτάνουν ως εμάς και τα Περιφερειακά Συμβούλια Φοιτητικής Μέριμνας θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή στους χώρους που παρέχουμε.
Σας παραθέτω το ποσοστό κάλυψη αναγκών σε στέγαση για το 2014.
Αριθμός Αιτήσεων Αριθμός Δικαιούχων Ποσοστό Ικανοποίησης
Λήμνου 47 16 34,04%
Μυτιλήνης 341 157 46,04%
Ρόδου 320 161 50,31%
Σάμου 334 150 44,91%
Χίου 310 175 56,45%


Δ. ΣΙΤΙΣΗ
Μία από τις πλέον σημαντικές παροχές για τη φοιτητική κοινότητα είναι η εξασφάλιση της σίτισης. Στους λίγους μήνες που συνεργάζομαι μαζί τους, έχω εκτιμήσει τις προσπάθειες των ανθρώπων που στελεχώνουν τη Φοιτητική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με τη βοήθειά τους κατορθώσαμε να εισηγηθούμε επιτυχώς στη Σύγκλητο την απελευθέρωση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για σίτιση, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να αιτούνται δωρεάν σίτιση σε όλη τη διάρκεια του έτους. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε δωρεάν σίτιση σε όλους και όλους. Το αντίτιμο των 2,8 ευρώ ανά ημέρα για την παροχή 3 γευμάτων, μπορεί να φαντάζει δυσβάσταχτο στις ημέρες μας αλλά προσπαθούμε διαρκώς να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των περισσοτέρων. Μεγάλη ανακούφιση ήταν και η μετά από θετική ανταπόκριση σε αιτήματά μας, η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων σίτισης κατά 10%, από 28/11/14, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Πανεπιστημίου. Οι μερίδες μοιράστηκαν στα νησιά με γνώμονα τις ανάγκες τους, έτσι όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που τηρεί η Φοιτητική Μέριμνα.
Θέλω να σας τονίσω ότι στο ταξίδι της Γνώσης, της Διασφάλισης Ποιότητας Σπουδών και Δημιουργίας Ευκαιριών για ένα αύριο που θα στηρίζει το μέλλον σας αλλά και το Ίδρυμά μας, είμαστε συνταξιδιώτες. Όχι απέναντί σας ή μπροστά σας, αλλά δίπλα σας. Είμαστε συνάδελφοι, με τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα που έχετε κι εσείς για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο από τις δυσχέρειες του παρόντος. Είμαστε μέλη ενός Πανεπιστημίου που έχει να επιδείξει διακρίσεις τόσο των μελών της διδακτικής κοινότητας, όσο και της φοιτητικής κοινότητας. Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτό το Πανεπιστήμιο και είμαι εδώ για να το υπηρετήσω στο έπακρο των δυνατοτήτων μου – όχι χωρίς τη συνεργασία και τη στήριξή σας.

Τέλος, εύχομαι οι φετινές γιορτινές μέρες να φέρουν στον καθένα από εσάς και στους αγαπημένους σας, ό,τι αξίζει να μένει στις καρδιές μας ως υλικό αναμνήσεων χαράς. Ας γεννηθεί ξανά η ελπίδα για μία χρονιά που θα αναιρέσει τα βάρη της προηγούμενης και θα μας δώσει δύναμη να μαθαίνουμε από τα παλιά λάθη, να ανακαλύπτουμε νέες αφορμές για χαμόγελο και διάθεση για ζωή.

Με μια φωτογραφία από την (περσινή) φάτνη του σπιτιού μας...


Σπύρος Συρόπουλος
Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων


Συνημμένο:
DSCN3377.JPG
DSCN3377.JPG [ 1.24 MiB | 1059 προβολές ]


Συνημμένα:
Ευχές 2015.docx [18.19 KiB]
Έχει μεταφορτωθεί 153 φορές
Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com