Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ζακχαρώδη Διαβήτη

Ανακοικώσεις Δημοσίων Σχέσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: ibou, katybanti, dtzekou

Απάντηση
ibou
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: 14 Μάιος 2013 10:04

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ζακχαρώδη Διαβήτη

Δημοσίευση από ibou » 16 Νοέμ 2018 11:36

Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη
Η 14η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε παγκόσμια ημέρα Σ. Διαβήτη το 1991, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη κυρίως λόγω της ανησυχίας και του προβληματισμού από τη ραγδαία κλιμάκωση της απειλής που αποτελεί ο Διαβήτης σε παγκόσμια κλίμακα. Το 2006 ορίσθηκε επισήμως ως Ημέρα Ηνωμένων Εθνών για το Διαβήτη. Η 14η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημέρα Διαβήτη, γιατί είναι η ημέρα γενεθλίων του Frederick Banting, ενός από τους δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν την ινσουλίνη το 1922.
Ως θέμα για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη 2018 και 2019 έχει επιλεγεί το «Διαβήτης και Οικογένεια», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την επίδραση του διαβήτη στις οικογένειες των πασχόντων και τη σημασία των δικτύων υποστήριξης, αλλά και την προαγωγή και ενίσχυση του ρόλου της οικογένειας στη φροντίδα, θεραπεία και πρόληψη του Σ. Διαβήτη.
Η επίπτωση του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως πάσχουν περισσότεροι από 300.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως και η πρόβλεψη είναι ότι δυστυχώς θα διπλασιαστούν εντός 20ετίας, με αποτέλεσμα ο ΣΔ να είναι το πρώτο αίτιο θνητότητας και θνησιμότητας.
Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Χίου, τιμώντας την ημέρα και θέλοντας να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου 2018, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι Ιατροί της Χίου και επιστημονικό προσωπικό των δομών του Δήμου Χίου που θα μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στο θέμα του Διαβήτη και της υποστήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους.
Ελπίζουμε ότι θα τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση και θα συμβάλλετε στην επίτευξη των στόχων της.
Συνημμένα
Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη .pdf
(74.03 KiB) Μεταφορτώθηκε 32 φορές
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗΣ .jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημόσιες Σχέσεις”