Έκθεση έργων collage

Ανακοικώσεις Δημοσίων Σχέσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: katybanti, dtzekou, ibou

Απάντηση
dtzekou
Δημοσιεύσεις: 313
Εγγραφή: 01 Μαρ 2013 11:40

Έκθεση έργων collage

Δημοσίευση από dtzekou »

Έκθεση έργων collageαπό την προσωπική συλλογή του Ioannis Maidanos
Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης Αρχοντικό ‘Χαλίμ Μπέη’ 12 – 20 Ιουλίου 2018
Εγκαίνια : Πέμπτη 12/07 στις 20:00’
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 10:00 – 14:00 & 19:30 – 21:30
‘’Ο άνθρωπος εκδηλώνει την καλλιτεχνική του έκφραση καλύτερα όταν δεν έχει προθέσεις , δεν υπολογίζει, δεν βάζει στόχους. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ξαναβρεί την παιδικότητα του ύστερα από εξάσκηση στην τέχνη της απώλειας του Εγώ. Δεν έχει ανάγκη τα υλικά , τα μέσα και τις τεχνικές του ζωγράφου για να ζωγραφίσει. Έχει τα μέλη του, το σώμα του το κεφάλι του, έχει την κίνηση του, το συναίσθημα του, την έκφραση του, αυτά είναι που τελικά θα αποτυπωθούν στην δημιουργία του’’

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, Αρχοντικό ‘Χαλίμ Μπέη’, θα εκτίθενται από 12 έως 20 Ιουλίου έργα collage από την προσωπική συλλογή του Ioannis Maidanos, πρωτότυπα και αντίτυπα.
Όλα τα έργα είναι χειροποίητες φωτογραφικές συνθέσεις και η χρήση τους εκτός από διακοσμητική, βρίσκει εφαρμογές στο χώρο της ένδυσης, του design και της διαφήμισης. Ειδικά την τελευταία μέρα της έκθεσης 20/07 Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 22:00, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο ‘’ Zen Collage Project’’ που αφορά την ομαδική δημιουργία ενός πρωτοποριακού collage μεγάλου μήκους που ευελπιστούμε να είναι και το μοναδικό στον Ελληνικό τουλάχιστον χώρο. Στην έκθεση επίσης θα δεσπόζει η περυσινή παρόμοια δημιουργία ‘’Make your own collage’’ μήκους 3 μέτρων, που έγινε στα πλαίσια του ‘’Domatio Project 2017 ’’ στην Αθήνα, για πρώτη φορά.
Το φετινό project συνεχίζει λοιπόν τον θεσμό μεταφέροντας τον στην Μυτιλήνη, όπου ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μαζί σας ένα ακόμη μεγαλύτερο collage. Η προετοιμασία και οργάνωση καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν παρέχονται στους συμμετέχοντες δωρεάν και για την συμμετοχή δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και εμπειρία στο φωτογραφικό collage. Οι συμμετέχοντες στην δημιουργική διαδικασία θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους κατά την διάρκεια της έκθεσης στο τηλέφωνο 6957 94 30 35, θα τηρηθεί δε απόλυτη χρονική σειρά προτεραιότητας.
Ο Ioannis Maidanos δημιουργεί φωτογραφικά collage, πρωτότυπα και χειροποίητα (handcut photo collage images), σχεδόν 40 χρόνια έχοντας περισσότερα από 500 έργα στη συλλογή του. Από τους πρωτοπόρους στον Ελληνικό χώρο με επιρροές από Dada και Surrealism. Η θεματολογία του άλλοτε καυστική σε κοινωνικές αδικίες και ανισότητες, άλλοτε αντιρατσιστική – αντιπολεμική και άλλοτε ποικιλόμορφα ερωτική, εξυμνεί την ζωή, την αγάπη για τον άνθρωπο , τη φύση και τα ζώα, τα χρώματα και τα ένστικτα. Εκθέτει με διάφορους στατικούς και διαδραστικούς τρόπους τα έργα του από το 1982 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακινώντας με έμφαση τους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτή την τεχνοτροπία που εμπνέει και απελευθερώνει.
Συνημμένα
Δελτιο Τύπου Zen Collage 2018.docx
(64.03 KiB) Μεταφορτώθηκε 77 φορές
zen collage afisa.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημόσιες Σχέσεις”