Εκδήλωση στο Μουσείο Τεριάντ

Ανακοικώσεις Δημοσίων Σχέσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: katybanti, dtzekou, ibou

Απάντηση
dtzekou
Δημοσιεύσεις: 313
Εγγραφή: 01 Μαρ 2013 12:40

Εκδήλωση στο Μουσείο Τεριάντ

Δημοσίευση από dtzekou »

Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 18.00

Παρουσίαση του βιβλίου του Ιωσήφ Μποτετζάγια, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Η ανθρώπινη ιστορία των σκύλων, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2017.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.


Το συγγραφέα παρουσιάζει:

O κ. Δημήτρης Κουζινόγλου, δικηγόρος και Αντιπρόεδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης

Με τον συγγραφέα συζητούν:

η κ. Εύη Σαμπανίκου, καθηγήτρια και o κ.Γεράσιμος Παυλογεωργάτος, αναπληρωτής καθηγητής, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Προλογίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Το βαθύ, υγρό βλέμμα του σκύλου φανερώνει αγάπη και αφοσίωση, αλλά κρύβει πάντα και μιαν αδιόρατη μελαγχολία, ακόμη κι όταν αυτός παίζει. Υποθέτω ότι αυτό το βλέμμα, με το βάρος του παρελθόντος μέσα του, ώθησε τον Ιωσήφ Μποτετζάγια στη συγγραφή αυτής της εξαιρετικής και πρωτότυπης μελέτης. Ο συγγραφέας πιάνει το νήμα από την αρχή και αντλεί δεδομένα από τη μυθολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία, την τέχνη, την αρχαιοελληνική γραμματεία και τα γραπτά μνημεία γενικότερα, μελετά ιερά βιβλία και παραβολές, ιστορίες των αγίων και άλλες αφηγήσεις, προκειμένου να παρουσιάσει την ιστορία του σκύλου και την εκάστοτε σχέση του με τον άνθρωπο στο κυνήγι και στους πολέμους, την αντιμετώπισή του από τις θρησκείες, και τις σχέσεις στοργής και απέχθειας που κατά καιρούς αναπτύσσονταν ανάμεσά τους. Η ιστορία του τετράποδου που αποφάσισε να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, έστω και χωρίς να έχει πάντα ανταπόκριση, φανερώνει ένα παρελθόν εσαεί παρόν και μας ωθεί να αναθεωρήσουμε στάσεις και απόψεις για τα μη ανθρώπινα ζώα.» Άννα Λυδάκη, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (από τον πρόλογο του βιβλίου)

[Πληροφοριακός Σύνδεσμος για το βιβλίο: http://www.ert.gr/eidiseis/politismos/a ... tetzagias/
Συνημμένα
inv 1.jpg
poster 1.jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημόσιες Σχέσεις”