Ημερίδα με θέμα "Σεξουαλικότητα και έμφυλες αυτότητες

Ανακοικώσεις Δημοσίων Σχέσεων.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: katybanti, dtzekou, ibou

Απάντηση
leventeli
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: 28 Σεπ 2011 08:30

Ημερίδα με θέμα "Σεξουαλικότητα και έμφυλες αυτότητες

Δημοσίευση από leventeli »

Τα τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής, Για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS, την Πανάκεια, Εταιρεία ανάπτυξης κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και τον κο Γουβιά Διονύση, αναπληρωτή καθηγητή Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλικότητα και έμφυλες ταυτότητες: θέματα συναισθηματικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτικής».
Διαπιστώνοντας το έλλειμα έγκυρης πληροφόρησης πάνω στα αμφιλεγόμενα ζητήματα της σεξουαλικότητας και των έμφυλων ταυτοτήτων, που συχνά εγείρουν ενστάσεις στους κόλπους της εκπαίδευσης και της κοινωνίας και απο την άλλη την επιτακτική ανάγκη αντικειμενικής και ψύχραιμης διερεύνησής τους, η διοργάνωση της παρούσης ημερίδας αποσκοπεί στην τεκμηριωμένη και σφαιρική ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων και στην ενδυνάμωσή τους κατά τη διαχείριση αντίστοιχων ζητημάτων στο σχολείο και την οικογένεια.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26-01-18, από 17:30 έως 21:00 στην αίθουσα του 5ου Γυμνασίου Ρόδου.
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:
• Μουλά Ευαγγελία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας: Σχέση σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης.
• Γουβιάς Διονύσης, αναπληρωτής καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Οι Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ισότητα των φύλων.
• Σιάγκα Κωνσταντίνα - Θεοδοσία Βελεγράκη, ψυχολόγοι της εταιρείας Πανάκεια: Βασικά ερωτήματα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων.
• Αντωνία Δαλεζίου – Μοριακή Βιολόγος/ Ιωάννα Ασημακοπούλου – Ψυχολόγος (εισηγήτριες από το Κέντρο Ζωής): Eυαισθητοποίηση – τρόποι προφύλαξης και καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημόσιες Σχέσεις”