Σελίδα 1 από 1

CEST2017-Διεθνές συνέδριο

Δημοσιεύτηκε: 28 Αύγ 2017 13:28
από dtzekou
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2017. Το CEST2017 είναι το 15ο μιας σειράς επιτυχημένων επιστημονικών συναντήσεων, οι οποίες διοργανώνονται ανά διετία από το 1989. Το συνέδριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον τομέα του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό γεγονός συγκεντρώνοντας πάνω από 400 συνέδρους από 60 διαφορετικές χώρες.
To CEST2017 υποστηρίζεται επιστημονικά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα), το Πανεπιστημίου του Σαλέρνο (Ιταλία) και το Imperial College London (Μεγάλη Βρετανία) και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι εργασίες του CEST2017 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει 41 συνεδρίες όπου θα παρουσιαστούν 404 προφορικές εργασίες ενώ έχουν προγραμματιστεί και συγκεκριμένες συνεδρίες για την παρουσίαση 245 εργασιών με τη μορφή πόστερ. Οι συνεδρίες, μεταξύ των άλλων, καλύπτουν τα ακόλουθα θέματα:
 Διαχείριση στερεών αποβλήτων
 Επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων
 Διαχείριση υδατικών πόρων
 Smart cities for sustainable development
 Κυκλική οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη
Παράλληλα με το CEST2017, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του Rodos Palace.
• Συνάντηση με θέμα "Τουρισμός και αειφόρο επιχειρείν στο Αιγαίο", Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 10.00 π.μ. Απευθύνεται σε επιχειρηματίες του τουρισμού, σε εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, σε στελέχη συμβουλευτικών και μελετητικών εταιρειών, σε υπαλλήλους φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) από τον κο Δημήτρη-Φραγκίσκο Λέκκα, Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρου του συνεδρίου. Επίσης έχει προσκληθεί και θα συμμετέχει ως ομιλητής ο Dr Dirk Glaesser, διευθυντής του Προγράμματος Αειφόρου Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Αξιολόγηση πορείας τουριστικής οικονομίας: ενσωμάτωση δεικτών αειφορίας" με συντονιστή τον κο Γιώργο Δρακόπουλο, Πρόεδρο και CEO της Tourism Generis.
• Επετειακή εκδήλωση, Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 19.00. Διοργανώνεται η εθνική εκδήλωση των 20 χρόνων λειτουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων (OPCW-Nobel Ειρήνης 2013), από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων.
• Worskhop με θέμα "Αειφόρος Ανάπτυξη και Συστήματα Ροής Υλικών σε Δήμους", Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 16.00. Διοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, μέσω της οποίας έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας η οποία στοχεύει στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ερευνητικών ινστιτούτων και των δήμων. Στο workshop θα συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι και από τις δύο χώρες, ώστε να θέσουν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς των αποβλήτων / κυκλικής οικονομίας, των υδάτων, της ενέργειας και της γεωργίας προς μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του CEST2017 (http://cest.gnest.org) και μέσω e-mail στο cest@gnest.org.
Επικοινωνία - Γραμματεία συνεδρίου CEST2017
Βουλγαροκτόνου 30, 114 72 Αθήνα
Τηλ. 210-6492451- 452, φαξ 210-6492499
e-mail: cest@gnest.org, http://cest.gnest.org