Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανακύκλωση στο Πανεπιστήμιο

Συντονιστές: mbakas, mhatz

Απάντηση
mbakas
Δημοσιεύσεις: 264
Εγγραφή: 08 Ιαν 2009 14:31

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανακύκλωση στο Πανεπιστήμιο

Δημοσίευση από mbakas »

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανακύκλωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα της φετινής Ημέρας (2017) είναι η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα κάλεσμα να βγούμε έξω, να δούμε πόσο κοντά είμαστε στη φύση και να την αισθανθούμε, ώστε να εμπεδώσουμε και την ανάγκη προστασίας της.
Ιδρυτικός στόχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η προαγωγή της ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη εθνική και διεθνή κοινότητα. Με την ίδρυση της επιτροπής «Πράσινο Πανεπιστήμιο» από το 2014 εκφράζεται ο στρατηγικός στόχος για την προαγωγή έρευνας και καινοτομίας στα θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, το Πρασίνισμα του προγράμματος σπουδών με ενσωμάτωση των αρχών της αειφορίας και ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην καθημερινή λειτουργία του πανεπιστημίου και διάχυση των πρακτικών αυτών στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική για την επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» η δημιουργία και υποστήριξη εθελοντικών πρωτοβουλιών φοιτητριών και φοιτητών και εν γένει της ακαδημαϊκής κοινότητας και διασύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Hμέρα Περιβάλλοντος, η πράσινη εθελοντική ομάδα του Λόφου προχώρησε σήμερα στην ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας και του προσωπικού του πανεπιστημίου για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται στο Λόφο Πανεπιστημίου. Μοίρασε τσάντες ανακύκλωσης γραφείου στα κτήρια του Λόφου, μια ευγενική χορηγία της ΕΕΑΑ, ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ανακύκλωσης στο Λόφο, συζήτησε προτάσεις βελτίωσης και τρόπους αποτελεσματικότερης συμμετοχής των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την ελαχιστοποίηση των ανακυκλώσιμων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.
Η πράσινη εθελοντική ομάδα υποδέχθηκε επίσης, το 8ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Μίλησε στους μικρούς μαθητές για την ανακύκλωση και τους ξενάγησε στην Σκακιέρα του Κόσμου και τα πουλιά- έργα τέχνης από ανακύκλωση, που φιλοξενούνται στο Αίθριο του κτιρίου Διοίκησης. Οι λιλιπούτειοι μαθητές με πολύ ενθουσιασμό μας παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό για την ανακύκλωση και έφυγαν χαρούμενοι μεταμορφώνοντας ένα πεταμένο πλαστικό μπουκάλι σε μια έξυπνη ταϊστρα πουλιών.
H επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου φιλοδοξεί να επαναλάβει στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις με στόχο την ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος, την ενεργή συμμετοχή των φοιτητριών και φοιτητών και την προώθηση και προαγωγή καλών και καινοτόμων πρακτικών στο Ίδρυμα και τις τοπικές κοινωνίες του Αιγαίου.

Επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο»
Περισσότερες πληροφορίες 2251036283-2251036402
Συνημμένα
nip 1.jpg
nip 2.jpg
IMG_5072.jpg
IMG_5081.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πράσινο Πανεπιστήμιο”