Δελτίο Τύπου ΔΣ Φοιτ.Συλλ. ΤΜΣΠΣ για τα γεγονότα της 6ης Δεκ

Απάντηση
dpsdfs
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 10 Οκτ 2012 13:15

Δελτίο Τύπου ΔΣ Φοιτ.Συλλ. ΤΜΣΠΣ για τα γεγονότα της 6ης Δεκ

Δημοσίευση από dpsdfs »

Έπειτα από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε κινητοποίηση με αφορμή την άφιξη του Π. Παυλόπουλου στο νησί μας, την Κυριακή 6η Δεκέμβρη, στην επέτειο δηλαδή της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008. Ο λόγος για αυτή, πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή ο Παυλόπουλος ήταν ηθικός αυτουργός σε αυτή τη δολοφονία ως Υπουργός Εσωτερικών τότε, ήταν και η προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής να τον ανακηρύξει «επίτιμο δημότη», με την πρόθεση να δαπανήσει 4 χιλιάρικα για το πανηγύρι που θα του έστηνε. Σαν στόχο είχαμε λοιπόν να φτάσουμε στην πλατεία Μιαούλη, όπου θα έβγαζε λόγο, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το ρόλο του ως ηθικό αυτουργό και των πολιτικών που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Στην αρχή, η πορεία κύλησε ομαλά, με εξαίρεση τη διάθεση της αστυνομίας να μας παρεμποδίσει και να μη μας αφήσει να φτάσουμε στην πλατεία. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα όταν το μπλοκ μας προσέγγισε τη λιτανεία, έπειτα από την οποία, η αστυνομία προσπάθησε να μας απωθήσει από το χώρο, προκαλώντας και δημιουργώντας εντάσεις. Παρά αυτή την προσπάθεια φτάσαμε στην πλατεία, όπου και κλείσαμε την είσοδο του δημαρχείου, ωθώντας τους «διοργανωτές» της φιέστας να τη μεταφέρουν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Παυλόπουλος. Ήταν μόνο αργότερα, όταν κατευθυνόμασταν προς το ξενοδοχείο που συναντήσαμε μεγαλύτερη αντίσταση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί αναπόφευκτα υπήρξε ένταση και αντίδραση από την πλευρά μας. Τέλος, μετά από τις, μικρής διάρκειας, συμπλοκές, φτάσαμε στο ξενοδοχείο όπου φωνάξαμε συνθήματα.

Σε αντίθεση με την εικόνα που επιχείρησαν να φτιάξουν τα συστημικά ΜΜΕ, δεν υπήρξε καμία αρνητική αντιμετώπιση από την τοπική κοινωνία όσο διαρκούσε η πορεία, καθώς αντιλαμβάνονταν ότι η διαμαρτυρία εναντιωνόταν στην επιχείρηση ηθικού ξεπλύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, και όχι προφανώς στη θρησκευτική τελετή που γινόταν εκείνη την ώρα. Ούτε έχει σχέση με την πραγματικότητα η εικόνα της ομαλής διεξαγωγής των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, από τη στιγμή που ο Παυλόπουλος δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην πλατεία για την ομιλία του.

Αποδείξαμε στην πράξη πως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, μαζί με τα πληττόμενα κομμάτια της συριανής κοινωνίας, τους εργαζόμενους, και τους μαθητές, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Τ.Μ.Σ.Π.Σ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων”