University of the Aegean Forum

Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ανακοινώσεων & Συζητήσεων
Τώρα είναι 16 Δεκ 2018 22:39

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2010 10:47 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 16 Φεβ 2010 12:42
Δημοσιεύσεις: 4
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων

Το Πρόγραμμα ΕΥΔΟΞΟΣ αποτελεί μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ της επικράτειας. Η διαδικασία θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και θα προσφέρει: (α) Τη δυνατότητα στους φοιτητές για πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα παρεχόμενα συγγράμματα σε κάθε μάθημα του Οδηγού Σπουδών, (β) Τη δυνατότητα άμεσης επιλογής και παραλαβής των επιλεγέντων συγγραμμάτων και (γ) Αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ταχεία αποζημίωση των εκδοτών και για την αποτροπή της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων.

Η βασική διαδικασία φαίνεται συνοπτικά στο ακόλουθο Σχήμα.

Your browser may not support display of this image.


Περιγραφή φάσεων/διαδικασιών

1. Κάθε Εκδότης θα προμηθευθεί έναν Κωδικό Πρόσβασης και Υποβολής (ΚΠΥ) για την ταυτοποίησή τους στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα (ΚΠΣ) όπου και θα υποβάλλει α) Τα απαραίτητα στοιχεία από τα βιβλία που κρίνει ότι ανταποκρίνονται σε ανάγκες της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, β) Τα σημεία διανομής στις πόλεις των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και γ) Τα διαθέσιμα αποθέματα για κάθε τίτλο. Για κάθε σύγγραμμα θα καταχωρίζονται και επιπλέον στοιχεία όπως το Εξώφυλλο, ο Πίνακας Περιεχομένων, ένα τυπικό απόσπασμα του συγγράμματος, και το Οπισθόφυλλο.

2. Οι διδάσκοντες των Τμημάτων (με τις ισχύουσες ακαδημαϊκές διαδικασίες) επιλέγουν από τα διαθέσιμα συγγράμματα του ΚΠΣ όσα κρίνουν ότι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μαθημάτων. Όσα συγγράμματα προταθούν και εγκριθούν από τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα για τα αντίστοιχα προπτυχιακά μαθήματα, θα δηλωθούν από τη Γραμματεία του κάθε Τμήματος στο ΚΠΣ.

4. Οι φοιτητές θα εισέρχονται στην ιστοσελίδα http://www.eudoxus.gr του ΚΠΣ, από όπου: α) Θα γίνεται η πιστοποίηση της ταυτότητάς τους (μέσω Shibboleth), β) Θα βλέπουν τα μαθήματα και τα αντίστοιχα συγγράμματα για τα προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματός τους, γ) Θα μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση του εξωφύλλου, του πίνακα περιεχομένων και ενός τυπικού αποσπάσματος του συγγράμματος, δ) Θα έχουν άμεση ενημέρωση για την τρέχουσα διαθεσιμότητα κάθε συγγράμματος και για τα σημεία παράδοσης στην πόλη τους, και ε) Θα επιλέγουν ηλεκτρονικά τα συγγράμματα που δικαιούνται

5. Ο φοιτητής θα λαμβάνει άμεσα από το ΚΠΣ ένα SMS με τον προσωπικό κωδικό ΡΙΝ, για να μπορεί να παραλάβει χωρίς καθυστέρηση τα επιλεγέντα συγγράμματα από τα σημεία παράδοσης του αντίστοιχου Εκδότη.

6. Το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την πορεία του έργου από το ΚΠΣ και θα φροντίζει για την ταχεία αποτίμηση και καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης στους εκδότες, με βάση το εκτελεσθέν έργο (πλήθος φοιτητών που επέλεξαν και έλαβαν το κάθε σύγγραμμα).

7. Το έργο θα εκτελεστεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 για όλους τους φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της χώρας. Το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 θα επανεκτελεστεί, αφού γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, με βάση την αποτίμηση του πρώτου έτους εφαρμογής. Ειδικά για το ακ. έτος 2011-12 και ειδικά για τους φοιτητές των τμημάτων πληροφορικής των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, θα δοθεί και η δυνατότητα επιλογής για την ηλεκτρονική διάθεση των συγγραμμάτων σε ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές (e-Readers). Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρξει ειδική διαδικασία που θα εξασφαλίζει το απαραβίαστο «κλείδωμα» των ηλεκτρονικών αρχείων των επιλεγέντων συγγραμμάτων στις συσκευές ανάγνωσης των φοιτητών.

Αναμενόμενα Πλεονεκτήματα

Α. Επιταχύνεται και απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των φοιτητών στα μαθήματα και η επιλογή συγγραμμάτων.

Β. Ελαχιστοποιείται ο διαχειριστικός φόρτος στα Ιδρύματα και στις Γραμματείες των Τμημάτων, οι οποίες θα καταχωρίζουν απλώς τη γενική λίστα με τα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών και την αντίστοιχη λίστα με τα διαθέσιμα/εγκεκριμένα συγγράμματα

Γ. Απλοποιείται η σχέση του Υπουργείου Παιδείας με τους εκδότες, καθώς δεν θα υπάρχει ανάγκη για ανταλλαγές εγγράφων σχετικά με τους φοιτητές που απέκτησαν κάθε σύγγραμμα.

Δ. Ο χρόνος που μεσολαβεί από την δήλωση προτίμησης του φοιτητή μέχρι την παραλαβή του τυπωμένου συγγράμματος, μπορεί να περιοριστεί σε ελάχιστες εργάσιμες ημέρες. Με την υφιστάμενη διαδικασία, ο χρόνος αυτός συχνά ξεπερνά τους δύο μήνες.

Ε. Η αποζημίωση των εκδοτών μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των συγγραμμάτων, επειδή όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα on-line στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Με το υφιστάμενο καθεστώς, η αποζημίωση πραγματοποιείται τουλάχιστον 12 μήνες μετά την διανομή των συγγραμμάτων.

ΣΤ. Ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια για καταχρηστική εκμετάλλευση δημόσιων πόρων, επειδή με το νέο σύστημα είναι αδύνατη η ψευδής καταχώριση της διανομής συγγράμματος σε φοιτητή, χωρίς την συναίνεσή του.

Ζ. Εξοικονομούνται σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι στις υπηρεσίες των Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και του Υπουργείου Παιδείας, επειδή θα απαλειφθεί ο διαχειριστικός μηχανισμός για την καταγραφή των δικαιούχων και για την έκδοση καταστάσεων διανομής, καταστάσεων πληρωμής ανά σύγγραμμα και ανά μάθημα κλπ.

Η. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή και ταχεία μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού συγγράμματος.


Συνημμένα:
Συγγράμματα_v12.doc [330.5 KiB]
Έχει μεταφορτωθεί 971 φορές
Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com