University of the Aegean Forum

Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ανακοινώσεων & Συζητήσεων
Τώρα είναι 17 Οκτ 2018 12:31

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2005 12:06 
Γαλάζιες μαφίες σε Πανεπιστήμια

«Aντιμετώπισα την αλαζονεία της εξουσίας της ΔAΠ - NΔΦK και την παράλογη αξίωσή της να αποφασίζει η ίδια για τις εξελίξεις υποκαθιστώντας τα εκλεκτορικά σώματα» καταγγέλλει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Mακεδονίας

Γαλάζιες μαφίες σε Πανεπιστήμια

Xειροδίκησαν εναντίον καθηγητών που δεν ακολούθησαν τις υποδείξεις τους

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ
Επιστολή - σοκ για μέλη της φοιτητικής παράταξης της ΔΑΠ (πρόσκειται στη N.Δ.) έστειλε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μιχάλης Χατζηπροκοπίου προς την υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με την εν λόγω έγγραφη καταγγελία, μέλη της ΔΑΠ χειροδίκησαν εναντίον καθηγητών και διέκοψαν συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος. Το «λάθος» των καθηγητών ήταν πως δεν ενέκριναν την εκλογή ενός... γαλάζιου καθηγητή!
Όπως αποκαλύπτει στην επιστολή του ο κ. Χατζηπροκοπίου, στις 2 Ιουλίου του έτους 2004 είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών αναφορικά με την εξέλιξη μέλους ΔΕΠ. Ο υποψήφιος καθηγητής του Πανεπιστημίου και στέλεχος της N.Δ. είχε αρνητική εισηγητική έκθεση από την αρμόδια επιτροπή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταξύ των καθηγητών που υπέγραφαν την αρνητική έκθεση ήταν και η οικονομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα. Λούλη. Τα μέλη της ΔΑΠ όμως είχαν διαφορετική άποψη και απώθησαν διά της βίας τους εκλέκτορες. «H ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, διαφωνώντας με την έκθεση και αναλαμβάνοντας τον ρόλο αυτόκλητου προστάτη του υποψηφίου, χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ, παρεμπόδισε με την άσκηση σωματικής βίας τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χατζηπροκοπίου. Σε άλλο σημείο μάλιστα σημειώνει: «Αντιμετώπισα την αλαζονεία της εξουσίας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και την παράλογη αξίωσή της να αποφασίζει η ίδια για τις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, υποκαθιστώντας τα εκλεκτορικά σώματα».
Τα ποσοστά των εκλογών. Το «μυστικό της αλαζονείας» της ΔΑΠ κρύβεται στο υψηλό ποσοστό που εξασφαλίζει στις φοιτητικές εκλογές. Το 62% την καθιστά βασικό ρυθμιστή των πρυτανικών και προεδρικών εκλογών, γεγονός που της παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτει αρκετές παρανομίες. Τον Ιούλιο του 2004, για τις ανάγκες του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Χαλκίδα πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι τυπώθηκε δωρεάν το 70σέλιδο έντυπο της κομματικής Νεολαίας της N.Δ. στα φωτοτυπικά μηχανήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παρά τις έγγραφες καταγγελίες για τα 60.000 αντίτυπα που τυπώθηκαν, δεν διενεργήθηκε ΕΔΕ!
Στα αζήτητα παραμένει όμως και η περίπτωση δωροδοκίας του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιου A. (πρόκειται για στέλεχος της N.Δ.). Ύστερα από καταγγελίες φοιτητών ότι ο καθηγητής τους ζητούσε 50 ή 100 ευρώ προκειμένου να τους περάσει στο μάθημα, παρενέβη η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Δύο χρόνια αργότερα διώκεται ποινικά για δωροδοκία η φοιτήτρια που είχε υποχρεωθεί να χρηματίσει τον καθηγητή. Ωστόσο, ο καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει.
H επιστολή - καταγγελία
Τα μέλη της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της N.Δ., στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δεν δίστασαν όχι μόνο να διακόψουν τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος, αλλά και να βιαιοπραγήσουν εναντίον των καθηγητών που δεν ενέκριναν την εκλογή γαλάζιου καθηγητή.Στην επιστολή προς την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου και πρόεδρος, τότε, της προσωρινής γενικής συνέλευσης του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Μιχάλης Χατζηπροκοπίου (φωτογραφία), ανέφερε ότι θα ήταν «ανεκτίμητη υπηρεσία στην Παιδεία του τόπου, να ενημερωθεί η N.Δ. για τη νοοτροπία και τις πρακτικές της ΔΑΠ».

Μεταπτυχιακά με ... ονοματεπώνυμο
Πλήρη έλεγχο των μεταπτυχιακών και διδακτορικών που έχουν δοθεί σε περισσότερους από 1.000 φοιτητές ζητούν με παρεμβάσεις τους πολλές φοιτητικές παρατάξεις σε μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας. Όπως καταγγέλλουν φοιτητές μεταπτυχιακού στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επετράπη κατά παράβαση σε φοιτητές που κόπηκαν σε μαθήματα να τα επαναλάβουν, «φωτογραφίζοντας» κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΣΠ που συμμετέχει στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.
Σε πρυτανικές εκλογές του Δημοκριτείου, το δώρο προς τον επικεφαλής της ΠΑΣΠ - προκειμένου η «πράσινη» παράταξη να μην υποστηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ - ήταν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Το αποτέλεσμα ήταν η ΠΑΣΠ να υπερψηφίσει τον υποψήφιο που προερχόταν από τη N.Δ.
Φόβος και τρόμος στο TEI Χαλκίδας
Με έγγραφο - φωτιά προς την υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου η ΔΑΚΕ καθηγητών του TEI Χαλκίδας καταγγέλλει «διαπλοκή» και «πολλή παρανομία» στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι γαλάζιοι καθηγητές μάλιστα φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν την κ. Γιαννάκου και τον υφυπουργό κ. Σπύρο Ταλιαδούρο πως πετούν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις αναφορές τους για τις παρανομίες στο TEI. Οι καθηγητές - μέλη της ΔΑΚΕ του TEI Χαλκίδας καταγγέλλουν την επικράτηση φόβου, τρομοκρατίας και ομηρείας στα μέλη του TEI, αλλά και εκβιασμούς και πιέσεις που δέχθηκαν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ προκειμένου να ψηφίσουν τον νυν πρόεδρο του Ιδρύματος.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Αιώνιοι φοιτητές και μπίζνεσμεν
Επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο «αιώνιος» φοιτητής Γιώργος Γκρίλλας. Φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών από το 1992, με αριθμό μητρώου 5138. H ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων ελέγχει το 45% των φοιτητικών ψήφων και έχει την πλειοψηφία στον αριθμό των φοιτητών εκλεκτόρων. Στις τελευταίες πρυτανικές εκλογές η γαλάζια φοιτητική παράταξη προς γενική κατάπληξη υποστήριξε το κομματικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιο Δήμου, ο οποίος τελικά και εξελέγη στη θέση του πρύτανη.


Από το 1996 συμμετέχει ανελλιπώς στο πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο αιώνιος φοιτητής, συνδικαλιστής και μέλος της ΔΑΠ Γεώργιος Γκρίλλας. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του πρυτανικού συμβουλίου είναι και η ανάθεση των συνεδρίων του Πανεπιστημίου. Τυχαίο ή όχι, ο Γκρίλλας μαζί με άλλο στέλεχος της ΔΑΠ έχουν συστήσει από κοινού εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων
Ο κ. Γκρίλλας αποφάσισε να διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες και στη διοργάνωση συνεδρίων ιδρύοντας την εταιρεία Conventus Conference. Συνεταίρος του είναι ο Απόστολος Καραούλας, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο A. Καραούλας θεωρείται ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ΔΑΠ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός χώρος δεν ήταν άγνωστος στον κ. Γκρίλλα, ο οποίος έχει προϋπηρεσία σε παρόμοια εταιρεία, ιδιοκτησίας και πάλι στελεχών της ΔΑΠ. Τελευταία μεγάλη δουλειά της Conventus Conference η διοργάνωση του συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. H επιχείρηση μάλλον έχει εξασφαλισμένη βιωσιμότητα, καθώς ο Γ. Γκρίλλας, όπως αποδεικνύεται από σειρά πρακτικών, συμμετέχει από το 1996 ανελλιπώς στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, το οποίο εκτός των άλλων εγκρίνει και τα συνέδρια που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο!!!


Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , 19/11/2005 , Σελ.: N19
Κωδικός άρθρου: A18395N191
ID: 495288

Φοι.Κι.Α®
Φοιτητική Κίνηση Ανεξάρτητων
Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
E-mail: foikia@gmail.com


Κορυφή
  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com