University of the Aegean Forum

Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ανακοινώσεων & Συζητήσεων
Τώρα είναι 19 Δεκ 2018 00:02

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Νοέμ 2009 12:00 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 29 Μάιος 2009 13:09
Δημοσιεύσεις: 52
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα προβλήματα των συμβασιούχων σε όλη τη χώρα και στο Πανεπιστήμιο μας είναι γνωστά. Αυτές τις μέρες τα αιτήματα μας είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την σημερινή κατάσταση των συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας και ειδικότερα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο εργαζόμαστε.

Τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και κυρίως τα Περιφερειακά-ακριτικά προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τους λιγοστούς πόρους που διατίθενται από το κράτος για τη Παιδεία, το κυνήγι των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και το πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού (διοικητικού και διδακτικού) δυσκολεύοντας το πολύτιμο έργο τους απέναντι στα παιδιά μας και στην κοινωνία μας.

Όντας υποστελεχωμένα από μόνιμο προσωπικό η δουλειά βασίζεται στις πλάτες μιας μερίδας αγωνιστών, όπως και σε άλλους φορείς, τους συμβασιούχους. Αγωνιστές γιατί εκτός από τα καθημερινά προβλήματα του κάθε πολίτη έχουν να αντιμετωπίσουν και την εργασιακή αβεβαιότητα. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που δεν μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164/2004 και εργάζονταν σε διοικητικές θέσεις των Πανεπιστημίων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετά τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ βρέθηκαν στο δρόμο, με περισσότερα από 4 χρόνια εργασίας και προσφοράς στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας μας.

Το Π.Δ. 164/2004, το οποίο υποτίθεται ότι ήρθε να «λύσει» το πρόβλημα των συμβασιούχων, στη πραγματικότητα άφησε ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων των Πανεπιστημίων εκτός της ρύθμισης,. Επί πλέον, το Π.Δ. 164/2004 δημιουργεί μία πληθώρα νομικίστικων προβλημάτων για την ανανέωση ή σύναψη νέων συμβάσεων με αποτέλεσμα να οδηγεί εξαναγκαστικά τις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. στην ουσιαστική απόλυση των συμβασιούχων.

Η πλειοψηφία των θέσεων που καλύπτονται από συμβασιούχους [ορισμένου χρόνου, σύμβασης έργου, εργολαβική σχέση εργασίας(καθαρίστριες, φύλακες)] έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό ότι μετά τη λήξη των επιχορηγήσεων, έσβησαν μαζί με αυτές (όπως εργαζόμενοι στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, Γραφεία Διασύνδεσης, Γραμματείες Μεταπτυχιακών κ.α.).

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ έχει ως αποτέλεσμα, αφενός την ελλιπή ροή χρηματοδότησης που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και αφετέρου έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων συμβασιούχων και των οικογενειών τους σε οικονομική δυσπραγία.

Ωστόσο, και μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τις ίδιες παραμέτρους θα τα βρούμε ξανά μπροστά μας, ίσως και σε χειρότερη μορφή.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σήμερα εργάζονται στο σύνολο περίπου 70 συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι με καθεστώς εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και σύμβασης έργου καθώς και ως ενώσεις φυσικών προσώπων.

Το Πανεπιστήμιο μας είναι ήδη υποστελεχωμένο και η προοπτική περαιτέρω μείωσης προσωπικού θα έχει – πέρα από το προσωπικό – συλλογικό κόστος στη λειτουργία υπηρεσιών του ιδρύματος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Ιδρύματος η πορεία του οποίου πολλές φορές έχει αναγνωριστεί και επιβραβευθεί (απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, έλεγχος διαχειριστικών αρχών, πιστοποίηση ΕΛΟΤ).

Θεωρώντας, πως η συμμετοχή των συμβασιούχων σε αυτή τη πορεία του ιδρύματος ήταν καθοριστικής και κρίσιμης σημασίας,
ζητάμε:

Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου, να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου.


Ζητάμε από τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΙΔΑΧ την συμπαράσταση τους και τους καλούμε σε κοινή δράση για την δικαίωση των αιτημάτων μας.


Με εκτίμηση,


Εκ μέρους του Συλλόγου Συμβασιούχων Διοικητικών Υπαλλήλων

Πανεπιστημίου Αιγαίου


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com