University of the Aegean Forum

Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Ανακοινώσεων & Συζητήσεων
Τώρα είναι 20 Νοέμ 2018 00:46

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2008 10:24 
Παράθεση απο: http://my.aegean.gr/web/ftopict-27.html#6739


Μέσα στα πλαίσια της εξέλιξης της δραστηριότητας και εν όψει και την επερχόμενης πρωτοβουλίας μετακίνησης φοιτητών προς Μυτιλήνη με στόχο να ενδυναμωθούν οι σχέσεις και να ανοίξουμε τις κουβέντες και συζητήσεις για την όλη προσπάθεια, επιδιώκεται να γίνει ένας Ανοιχτός Διάλογος γύρω από το MyAegean...

Η πολυπλοκότητα του όλου εγχειρήματος (σκοπίμως δεν αναφέρω τη λέξη "ιστοσελίδα", καθώς δεν είναι μόνο αυτό) δημιουργεί και διαμορφώνει μια σφαίρα δραστηριοτήτων που θέλουμε και προσδοκούμε να έχει ποικιλομορφία, ενδιαφέρον, συνεισφορά με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Για να εξωτερικεύσω λίγο μερικά πράγματα που σχετίζονται με τις δράσεις μας:

Τι, Γιατί και Πώς
Το MyAegean αποτελεί μια προσπάθεια/πρωτοβουλία φοιτητών για τη δημιουργία ενίσχυσης δεσμών μεταξύ των ανθρώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε 1ο επίπεδο.
ΓΙΑΤΙ αυτό?
Επειδή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με μια πολύ σημαντική κι αξιοπρόσεκτη ιδιομορφία: αποτελεί εκ φύσεως ένα Πανεπιστήμιο-δίκτυο.
Πανεπιστημιακές Μονάδες σε 5 (μέχρι στιγμής) νησιά. 5 διαφορετικές και όμοιες (όχι ίδιες) οντότητες. 5 διαφορετικοί μινι-οργανισμοί, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, κουλτούρες ίσως. Που μοιράζονται ένα όμως κοινό χαρακτήρα: ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η διαφορετικότητα από τη μια πλευρά και η ομοιομορφία σε πολλά επίσης χαρακτηριστικά (φοιτητές, καθημερινή ζωή, νησιωτικά χαρακτηριστικά, διαδικασίες και τρόποι σκέψης ή δράσεων) συνιστούν ένα ποικιλόμορφο χαρακτήρα ιδρύματος... Ίσως εξαιρετικά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Ομάδα μας, το MyAegean, από το πρώτο ξεκίνημα, όπου και αναλάβαμε (με ρίσκο μεγάλο και αρκετή ανησυχία στην αρχή) να δαπανήσουμε μέρος του ελεύθερου χρόνου μας όλο αυτόν τον καιρό, διακρίναμε πως αξίζει τον κόπο, να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα, ένα σημείο-αναφοράς, έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα θέλαμε να δώσουμε, να αφουγκραστούμε και να εκφράσουμε (όχι μόνοι μας, γιατί η όλη προσπάθεια είναι ανοιχτή και συμμετοχική, δεν υπάρχει "εγώ", αλλά "εμείς", κι αυτό το τονίζουμε όσο μπορούμε) μια "ταυτότητα", ή αλλιώς μια "ενιαία αιγαιακή συνείδηση", ένα στοιχείο που να αντιπροσωπεύει όλο αυτό το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον φυσικά, κοινό.

Ποικιλία δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών
Η όλη προσπάθεια λοιπόν, έχει μια πολλαπλή φύση, με ποικίλες δραστηριότητες που "τρέχουν" πίσω από την ιστοσελίδα, που απλώς αποτελεί το κύριο "εργαλείο" επικοινωνίας και έκφρασης.

Το σημείο-κλειδί εδώ είναι η "απόσταση-γεωγραφική διασπορά".
Αυτό είναι το μεγάλο "πρόβλημα" ίσως, αλλά συνάμα και το "κίνητρο" για τις δράσεις μας. Όλες οι κινήσεις μας ενσωματώνουν το στοιχείο αυτό μέσα τους, προσπαθούμε τη δυσκολία αυτή να την μετασχηματίσουμε έτσι ώστε να δράσει υπέρ μας. Όσο μπορούμε.


Σε πολύ γενικές γραμμές (στο εγγύς μέλλον αλλά και σε από κοντά συζητήσεις είναι πιο εύκολο να περιγράψουμε λίγο-λίγο διάφορα πραγματάκια) αναφέρονται τα εξής:

:icon_arrow: Δικτυακή Πύλη my.aegean.gr και επιμέρους ιστότοποι
(Ιστοσελίδες και υπηρεσίες με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της επικοινωνίας και δημιουργικής συμμετοχής)

:icon_arrow: Αξιοποίηση και μελέτη δυνατοτήτων Social Networking, με "friends" και "friends of friends"
Πρόσφατες προσπάθειες για αναζήτηση και δια-σύνδεση παλαιών αποφοιτων, νεότερων φοιτητών και άλλων ανθρώπων που συσχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

:icon_arrow: Προσφορά ποιοτικού υλικού, ενημερωτικής φύσεως, εργαλείων επικοινωνίας και διευκόλυνσης συνεργασίας
Όπως μπορούμε και με βάση τους περιορισμούς και άλλες τεχνικές δυσκολίες που ίσως προκύπτουν, όπως πάντα

:icon_arrow: Δημιουργία και συνεργασίες συμμετοχής, δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, με διάθεση εκπαιδευτική και συμμετοχική
Δραστηριότητες και events, με υποστήριξη και άλλων φοιτητικών ομάδων, δρώντας επικουρικά προς την κατεύθυνση της συνεργασίας

:icon_arrow: Δημιουργία ενός πλαισίου συνοχής στο "πρόσωπο" της προσπάθειάς μας προς κάθε εξωτερικό φορέα και δημιουργία θετικών συνθηκών για επέκταση δράσεων και συνεργασιών
Προσπάθειες επικοινωνίας και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν δημιουργικά στην προσπάθεια. Για να δημιουργηθούν όμως οι ευνοϊκές αυτές συνθήκες, προϋποθέτουμε την ύπαρξη μιας σαφούς πολιτικής, ενός ποιοτικού χαρακτήρα, ενός αντίστοιχου ερείσματος ώστε να είναι θετική η διάθεση των εξωτερικών συνεργατών να μας υποστηρίξουν και φυσικά, αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου καναλιού επικοινωνίας με ανθρώπους εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

Σε αυτό το πλάνο δράσεων τονίζεται η διάθεση ανοιχτού διαλόγου και συνεργασίας με άλλες αξιόλογες φοιτητικές προσπάθειες, ώστε να μοιράζεται τεχνογνωσία, εμπειρία, σκέψεις, ιδέες, πρωτοβουλίες. Η οριζόντια συμμετοχική δράση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτό που πιστεύουμε συνιστά το πλαίσιο ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του καλύτερα και να προσφέρει συνολικά. Είναι σημαντικό να γίνονται πράξη προσπάθειες, συνδυάζοντας τον πλουραλισμό και ποικιλία όλων των συμμετεχόντων. Πρακτικά, σε κάποιο τομέα όπου κάποιος μπορεί να συνεισφέρει, ενώ κάποιος άλλος μπορεί αλλού, με συνεργασία τους, μπορεί να βγει ένα υπέροχο αποτέλεσμα!~~~
Οι θεωρητικές προσεγγίσεις της προσπάθειας αυτές αποτελούν ένα μέρος της και αναφέρονται για να γίνει λίγο πιο σαφές το μέγεθός της. Η συμβολή με σχολιασμούς και συνεισφορά για την ολοένα και βελτίωση των αποτελεσμάτων και εξέλιξη της όλης δραστηριότητας είναι σημαντική!

Αναμένουμε προτάσεις και σκέψεις σας στο http://my.aegean.gr/web/forum-2.html αλλά και στο email της Ομάδας: myaegean@aegean.gr


Τελευταία επεξεργασία από inertia και 16 Φεβ 2008 10:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com