1η Ημέρα Καριέρας Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού

Ανακοινώσεις ΣΔΠΤ.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: msarm, mariavtz, sdpt_gram

Απάντηση
sdpt_gram
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 07 Οκτ 2009 14:50

1η Ημέρα Καριέρας Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού

Δημοσίευση από sdpt_gram »

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.ΔΙ.Τ), ως ένας εκ των τριών πυλώνων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, αποτελεί το νεότερο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι αυτοδύναμο και αριθμεί έντεκα (11) μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π), ένα (1) μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), ένα (1) μέλος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) και δύο (2) εκλεγμένα μέλη Δ.Ε.Π., ενώ συνεχίζει να ενδυναμώνεται και να αναπτύσσεται σε ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις. Το Τ.Ο.ΔΙ.Τ. εστιάζει στην παραγωγή, μετάδοση και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στα πεδία της οικονομικής και της διοίκησης του τουρισμού και επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε εθνικό άλλα και διεθνές επίπεδο, με στόχο τη συνεισφορά στη βελτίωση και εξέλιξη του τουριστικού κλάδου προς όφελος της κοινωνίας.

Στη σύντομη διάρκεια ζωής του, το Τ.Ο.ΔΙ.Τ., ακολουθώντας ανοδική πορεία στις βάσεις εισαγωγής και καταγράφοντας υψηλή προτίμηση στην επιλογή των νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών, αναπτύσσεται διαρκώς με στρατηγικούς άξονες την εξωστρέφεια, την αριστεία, την έρευνα και την καινοτομία. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, το Τ.Ο.ΔΙ.Τ. έχει συγκροτήσει Εξωτερική Συμβουλευτική Επιτροπή με την συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου η οποία λειτουργεί με στόχο τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Τμήματος. Παράλληλα, το Τ.Ο.ΔΙ.Τ. έχει συνάψει σημαντικό αριθμό Μνημονίων Διμερούς Συνεργασίας με ομοταγή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικούς και Αναπτυξιακούς φορείς. Η επιστημονική αυτή συνέργεια στοχεύει σε επωφελή αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο, τους δημόσιους φορείς/επιχειρήσεις και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Το Τ.Ο.ΔΙ.Τ συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του προτύπου ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων και από τον Μάιο του 2023 διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση της ΕΘ.Α.Α.Ε. με άριστη βαθμολογία.

Το Τ.Ο.ΔΙ.Τ ως μία αυτοδύναμη, αναπτυσσόμενη και εξωστρεφής ακαδημαϊκή οντότητα σε συνεργασία με το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο μετρά ήδη 25 χρόνια λειτουργίας, προχωρά δυναμικά στη διοργάνωση της 1ης Ημέρας Καριέρας, με την επιμέλεια των κ.κ. Γ. Παπαδοπούλου, Κ. Χρυσάφη Επ. Καθηγητών και της Μ. Ντουμή Αν. Καθηγήτριας, Πρόεδρο του Τμήματος, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής μονάδας Χίου, στο Μιχάλειο κτήριο κατά τις ώρες 09:00-14:00. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και συνεντεύξεις από διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και σεμινάριο κατάρτισης βιογραφικού σημειώματος.
Οι δράσεις που περιλαμβάνει η Ημέρα Καριέρας παρέχουν στους/στις φοιτητές/τριες πολλαπλά οφέλη. Οι παρουσιάσεις θα τους/τις φέρουν αντιμέτωπους/ες με πραγματικά προβλήματα του τουριστικού κλάδου. Διαμέσου των συνεντεύξεων θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον μελλοντικό χώρο εργασίας τους, τα περιγράμματα θέσης εργασίας, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μία επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του Τουρισμού. Το σεμινάριο κατάρτισης βιογραφικού σημειώματος θα τους/τις παράσχει τις βασικές κατευθύνσεις για μία ορθολογική, ευανάγνωστη και ολοκληρωμένη παρουσίαση των γνώσεων, δεξιοτήτων, επιτευγμάτων και της επαγγελματικής τους εμπειρίας.
Με τη συμμετοχή τους στην Ημέρα Καριέρας οι φοιτητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά τους, γεγονός που θα συνδράμει στον σχεδιασμό της επαγγελματικής τους πορείας. Η Ημέρα Καριέρας θα αποτελέσει μια διαδραστική και δυναμική εμπειρία μάθησης, όπου οι φοιτητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδιαλλαγούν άμεσα με επαγγελματίες του κλάδου. Με αυτό τον τρόπο, η Ημέρα Καριέρας δικαιώνει τον μεγάλο αριθμό των φοιτητών και φοιτητριών που έθεσαν το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στις πρώτες τους επιλογές στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Συνημμένα
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 (1).jpeg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταπτυχιακό ΣΔΠΤ”