ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην πρώτη δράση του FUTURE LAB της ΠΜ Χίου

Ανακοινώσεις Υπηρεσιών Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Δημοσιεύσεις μόνο από τους Συντονιστές.

Συντονιστές: sofb_gram, v.tsardakas, spsysde, chios_gram_kosm

Απάντηση
sofb_gram
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 17 Οκτ 2008 13:45

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην πρώτη δράση του FUTURE LAB της ΠΜ Χίου

Δημοσίευση από sofb_gram »

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Χίου το Future Lab Χίου ξεκινάει το ταξίδι του σαν ένα Πρότυπο Διαδραστικό Εργαστήριο για το Μέλλον.

Η βασική φιλοσοφία της δράσης AEGEAN FUTURE LABS του Πανεπιστημίου Αιγαίου (που βρίσκονται στα νησιά των Πανεπιστημιακών Μονάδων σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο) εδράζεται σε διεθνείς πρακτικές ανάπτυξης εργαστηρίων-πόλων δημιουργικότητας και υποστήριξης καινοτόμων πρακτικών και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές οικονομικές αι κοινωνικές δυνάμεις είτε σε επίπεδο επιχειρηματικότητας είτε σε επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από μια λογική ανοικτής πρόσβασης σε υποδομές υψηλής προστιθέμενης αξίας, διαθεσιμότητας εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού για συμβουλευτική, καθοδήγηση και εκπαίδευση, αλλά και ενίσχυση των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η πρώτη δράση που φιλοξενεί το “Future Lab Chios” είναι ένα πιλοτικό εργαστήριο για την χρήση και αξιολόγηση της λειτουργικότητας του MyIndex μίας καινοτόμας εφαρμογής αναζήτησης και δημιουργίας περιεχόμενου από έγγραφα που σχετίζονται με Ευρωπαϊκές πολιτικές
Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι, αν θέλετε και εσείς να ξεκινήσουμε το ταξιδι στο μέλλον μας δίνεται η πρώτη ευκαιρία συμμετοχή μας στην πρώτη πιλοτική αξιολόγηση του MyIndex, τώρα είναι η ευκαιρία.

Με την συμμετοχή μας θα δώσουμε ανατροφοδότηση , αλλά θα έχουμε και οφέλη καθως η συνεισφορά μας θα αναφέρεται στα επόμενα στάδια της υλοποίησης του σχεδίου.

Το MyIndex έχει σχεδιαστεί ειδικά για πανεπιστήμια, ιδιαίτερα δε για να χρησιμοποιείται μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.
Το MyIndex είναι ένα εργαλείο που η αξιοποίηση του θα εξοικονομούσε χιλιάδων ωρών έρευνας, καθιστώντας δυνατή την αναγνώριση, την ανάκτηση και τη συλλογή δεδομένων σε δευτερόλεπτα και όχι σε ώρες θα μπορούσε να είναι και παράδειγμα για την ψηφιοποίηση και τη μεταρρύθμιση των πανεπιστημιακών υπηρεσιών.

Ο δημιουργός του έργου Andrei Geica λέει χαρακτηριστικά “ Are you tired of spending hours searching for the right EU policy documents? Our product, MyIndex, can help you find all relevant documents quickly and easily. With a single database that coalesces many central public repositories of documents from all EU institutions, you can easily identify all relevant documents very fast and much better than what institutional public registries can do. This tool can lead to significant efficiency gains, allowing you to spend less time searching for documents and more time working on your research.”

Το MyIndex είναι ένα παράδειγμα επιχειρηματικότητας, διεπιστημονικότητας και ψηφιοποίησης, καθώς ένα τέτοιο προϊόν θα μπορούσε να γεννηθεί μόνο από μια διεπιστημονική ομάδα, από τομείς που κανονικά θα είχαν ελάχιστη έως καθόλου σχέση μεταξύ τους. Επιπλέον, δείχνει τον δρόμο για το πώς η ψηφιοποίηση μπορεί να αυξήσει δραστικά την αποτελεσματικότητα ενός μέρους της πανεπιστημιακής εμπειρίας.
Αν σε έπεισε το όραμα του Andrei και είσαι μεταπτυχιακός ή διδακτορικός φοιτητής, στις 20 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00, γίνε μέλος της ομάδας δράσης και πάρε μέρος στην παρουσίαση – εισαγωγή στις λειτουργίες του MyIndex. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της πιλοτικής χρήσης.

Το Zoom Link για την συμμετοχή είναι:
https://aegean-gr.zoom.us/j/92432416677 ... JCM3laZz09
Meeting ID: 924 3241 6677
Passcode: 496275
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολή Επιστημών της Διοίκησης”